Στην πλατφόρμα αυτή άνθρωποι από διάφορα μετερίζια της τέχνης (συνο)μιλούν με το κοινό για την τέχνη τους. Ένα φιλόδοξο, μα και ανθρώπινο πρότζεκτ που στοχεύει τις μοναχικές ημέρες που διανύουμε λόγω του αναγκαστικού μας εγκλεισμού να μας γεμίσει με λίγο φως και χαρά.

Όπως σημειώνει η καλλιτεχνική διευθύντρια Καλλιόπη Ευαγγελίδου:

Ο Αουγκούστο Μποάλ λέει “είμαστε θέατρο ακόμη κι όταν δεν κάνουμε θέατρο” θέτοντας σαν βάση για την απόδειξη της θέσης αυτής την ταυτόχρονη δράση και παρατήρηση της δράσης αυτής. Αυτή η ταυτόχρονη, σχεδόν αντανακλαστικά παρατήρηση της δράσης είναι αυτό που διαφοροποιεί ίσως τον άνθρωπο ηθοποιό από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Κι ίσως η ώρα που σταματούμε να είμαστε ηθοποιοί είναι ακριβώς η στιγμή που σταματάμε να παρατηρούμε σαν τρίτοι τις δράσεις μας, που χάνουμε τον πιο πολύτιμό μας θεατή, αυτόν που με το βλέμμα του αποκαθηλώνει την μοναδικότητα μας, διαλύει τον ατομικισμό μας και μας καρφιτσώνει στο ταμπλό ενός ευρύτερου γίγνεσθαι με κοινά τα ατομικά χαρακτηριστικά. Τον εαυτό μας.

Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Γιατί παρατηρώντας τον εαυτό μου παρακολουθώντας τα έξοχα βίντεο που με τόση αγάπη και διάθεση προσφοράς αποδέχτηκαν αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι να φτιάξουν από την καραντίνα τους για την δική μας καραντίνα, συνειδητοποίησα ότι το θέατρο πλήττεται στην ουσία όχι με την παύση λειτουργίας των θεατρικών χώρων, ούτε καν με την αποφυγή του συγχρωτισμού, αλλά με το να σταματήσουμε ακόμη κι ατομικά μέσα από τον εγκλεισμό μας να δρούμε και να παρατηρούμε. Κι αυτή η πλατφόρμα τελικά αποτελεί μια αγωνιώδη προσπάθεια συνέχισης της θεατρικής πράξης σε συνθήκες καραντίνας από όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι το θέατρο ακόμη κι όταν δεν παίζουν θέατρο. Και γι αυτό όλους όσους δεχτήκατε και δέχεστε να συμμετέχετε σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Ελπίζουμε η πλατφόρμα Food for thought να γίνει ένας αγωγός που θα πυροδοτήσει την σκέψη και την ελπίδα μιας και η Τέχνη όπως και η Επιστήμη αποτελούν ένα τεράστιο πεδίο, νοητικό, ιδεολογικό, αλλά καίρια συναισθηματικό. Συνεχίζουμε τον πολιτισμό με ότι μέσο διαθέτουμε, εκπέμπουμε παρουσία με όποιον τρόπο μπορούμε. Με πίστη στο άτομο και το αίσθημα κοινότητας που σε τέτοιες δύσκολες μέρες οφείλουμε να στηρίξουμε.

μέχρι στιγμής έχουν μιλήσει:

Σοφία Φιλιππίδου, Βάσω Καμαράτου, Αμαλία Αρσένη,Νίκη Σερέτη,Αντώνη Φραγκάκη, Θανάση Τσαλταμπάση, Ντίνα Κουλοχέρη, Μάνο Καρατζογιάννη και Σοφία Παπάζογλου, Βασίλης Μαζωμένος ,Βαλέρια Κουρούπη,κ.α