Ο πειραματικός χώρος τέχνης αν[ά]μεσα παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Εύης Πουλοπούλου, με

τίτλο «Folds Unfolding» από τις 18 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου.

Η ενότητα των έργων αυτών που έχουν διττή σημασία, περιγράφει την αέναη εναλλαγή της ύλης, αλλά και την προβολή της κινητικότητας μέσα στην ψυχή. Κάθε πτύχωση προέρχεται από μια άλλη πτύχωση. Προσχηματισμοί οργανικής ύλης, γεγονότων ή σκέψεων οδηγούν σε μετασχηματισμούς που εγκιβωτίζουν τα σπέρματα νέων οργανισμών, νέων θεωριών και εννοιών.        

Η μεταφυσική αναζήτηση ενός υλικού φορμαλισμού του σύμπαντος που εκτυλίσσεται διαρκώς, συστέλλεται και διαστέλλεται, τονώνει κι εκτονώνει, οδηγεί στην αέναη πτύχωση. Μέσα από τις μεταβολές και αναπτυχώσεις της ύλης προβάλλεται μια κρυπτογραφία που φανερώνει τη φύση και αποκωδικοποιεί την ψυχή. Οι δύο αυτοί κόσμοι (ύλη και πνεύμα), οι δύο αυτές υποστάσεις βρίσκονται μαζί παράλληλα σε κάθε ζωντανή, οργανική φύση. Η εξέλιξη, η μετάβαση, η επιστροφή είναι έννοιες συμβάντων που διπλώνονται και αναδιπλώνονται πάνω σε μη γραμμική τροχιά.

Έτσι η παρούσα σύλληψη των έργων εκφράζει τις ατέρμονες μεταπλάσεις της ύλης και του πνεύματος. Παντού επικρατεί μια άχρονη οικουμενικότητα, που αγκαλιάζει το φως, συνομιλεί με το σκοτάδι μα πάνω απ’ όλα μορφοποιεί και απεικονίζει το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Tην έκθεση επιμελείται η εικαστικός Μαριάννα Βερέμη.
www.evipoulopoulou.com