Τα έργα που παρουσιάζει ο Φοίβος Χατζηαντωνίου δημιουργήθηκαν από το 2003 έως το 2021. Φανταστικά τοπία και παραστατικές σκηνές, με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, αλλά με κοινό παρονομαστή την διαίρεση της εικόνας.

Τα περισσότερα έργα είναι χωρισμένα σε δύο διακριτά επίπεδα, προβάλλοντας τα όρια στην εικόνα, άλλοτε ως εμπόδιο που υπονοεί μια αθέατη κατάσταση, άλλοτε ως σύνολο γραμμών που οριοθετούν μια δράση.

Ήρεμες συνθέσεις που συμβιώνουν με σκοτεινά θέματα. Αισιοδοξία και ματαιότητα, είναι το κυρίαρχο επαναλαμβανόμενο στοιχείο στα περισσότερα έργα, ακόμα και σε εκείνα όπου η έννοια του ορίου φαντάζει να είναι απούσα.

Η μορφολογική, αυτή, διχοτόμηση στους πίνακες, είτε όταν χωρίζουν το εικαστικό περιβάλλον σε άνω και κάτω, είτε όταν δημιουργούν στον ορίζοντα δισδιάστατο βάθος, ορίζει το θέμα ή το νόημα του έργου και προσδίδει μια ιδιαίτερη, σχεδόν μεταφυσική, ατμόσφαιρα που ισορροπεί με μια ιδιάζουσα χρήση του χρωστήρα, η οποία μαγνητίζει συνολικά το βλέμμα του θεατή στην εικαστική πρόταση του καλλιτέχνη.

Επιμέλεια – οργάνωση έκθεσης: Δήμητρα Αποστόλου

Φοίβος Χατζηαντωνίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Από το 2001 έως το 2011 έζησε στην Βαρκελώνη, όπου σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου UB.

Το 2004 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση, στην πόλη Empuries της Καταλονίας, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου της Βαρκελώνης, ενώ το 2013 συμμετείχε σε τρεις ομαδικές εκθέσεις στην Time of Art gallery, στην Κηφισιά.

Αυτή είναι η πρώτη του ατομική έκθεση, όπου παρουσιάζει έργα που έχει πραγματοποιήσει μεταξύ 2003 και 2021.