Το τρίτο κατά σειρά Crashfest διοργανώνεται και πάλι από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και εντάσσεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας του Α.Π.Θ..

Πρόκειται για φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών Ταινιών, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας του κινηματογράφου Ολύμπιον.

Το Crashfest δεν είναι ένα φεστιβάλ όπως όλα τα άλλα. Αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την κινηματογραφική παιδεία στη χώρα μας, χωρίς προεπιλογή των προβαλλόμενων ταινιών και χωρίς απονομή χρηματικών βραβείων, αλλά εκπαιδευτικών, όπως εργαλεία, βιβλία και προγράμματα, με σκοπό τη συνεχή εξέλιξη των συμμετεχόντων.

Αρχή της διοργάνωσης του Crashfest είναι οι νέοι δημιουργοί να γίνουν καλύτεροι μέσα από τη δημόσια κριτική που θα υποστούν για τα έργα τους.

Σπουδαίος παράγοντας είναι επίσης το ότι σπουδαστές από διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα συνευρίσκονται, γνωρίζονται και φτιάχνουν παρέες. Το Crashfest είναι ένα φεστιβάλ για τους ίδιους τους συμμετέχοντες κυρίως, όπου μπορούν να εκφραστούν χωρίς ιδεολογικές ή καλλιτεχνικές προκαταλήψεις.

Οι χορηγοί που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή μέχρι στιγμής είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, το Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Κέντρο Κιν/φου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.fititikiweek.gr.

Info
Crashfest
22 έως 24 Μαϊου
Αίθουσα Παύλος Ζάννας, κινηματογράφος Ολύμπιον
Θεσσαλονίκη