Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας με συνέπεια την κοινωνική του πολιτική, παρουσιάζει ξανά την Κοινωνική Δράση «Φό-ΡΑ» (Φόβος – Ρατσισμός Στοπ) η οποία θα παρουσιάζεται δωρεάν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 

Η Κοινωνική Δράση «Φό-ΡΑ» (Φοβία – Ρατσισμός Στοπ) υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης και αποτελεί παράπλευρη δραστηριότητα της παράστασης «Το Κύμα», που παρουσιάστηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πραγματεύεται το ίδιο θέμα.
 
 
Στόχος της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει τους νεαρούς μαθητές απέναντι στον ολοκληρωτισμό, τον ρατσισμό και τις φοβίες, που εξαπλώνονται γύρω μας, με έντονα κρούσματα και μέσα στο σχολείο. Με βιωματικό τρόπο και συζήτηση με τους μαθητές, τίθενται ερωτήματα και ανιχνεύονται απαντήσεις σχετικά με τους λόγους που οδηγούν στην υιοθέτηση βίαιων και ρατσιστικών συμπεριφορών καθώς και τους τρόπους με τους οποίους τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να αντιμετωπισθούν και να αποφευχθούν.

Πρώτη Παρουσίαση: Σχολικές Αίθουσες, 1/4/2014
«Φό-ΡΑ» (Φόβος – Ρατσισμός Στοπ)

Συντελεστές
Επιμέλεια – Σύνθεση κειμένων: Αμαλία Κοντογιάννη
Σύνθεση κειμένων: Τρυφωνία Αγγελίδου, Λίλα Βλαχοπούλου, Γιάννης Σαμψαλάκης
Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη
Ηθοποιοί: Μαριάννα, Aβραμάκη, Σωτήρης Καρκαλέμης, Αννέτα Κορτσαρίδου, Μαρία Μαλλούχου, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Τσιακμάκης, Μάρα Τσικάρα.

 
H Κοινωνική Δράση «Φό-ΡΑ» (Φοβία – Ρατσισμός Στοπ) παρουσιάζεται δωρεάν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι φετινές παρουσιάσεις στα σχολεία ξεκίνησαν την 1η Απριλίου και συνεχίζονται έως τέλος Μαϊου.