Η έκθεση εικαστικού κοσμήματος θα είναι ανοικτή στο κοινό έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020. Η συλλογή είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας πειραματισμού της designer, η οποία εξερευνά τη συμπεριφορά και τις ιδιότητες του πλεξιγκλάς, υπό διαφορετικές θερμοκρασιακές συνθήκες.

Η αρχιτέκτων Νεφέλη Παπαναγιώτου (a.k.a Nefelia), επαναχρησιμοποιώντας τεμάχια πλεξιγκλάς- τα οποία παραδοσιακά ανακυκλώνονται- δημιουργεί νέες φόρμες που αγκαλιάζουν τα κοσμήματα της. Η διαδικασία αυτή οδηγεί στη δημιουργία μιας ενιαίας, εικαστικής σύνθεσης, η οποία όμως διασπάται και σε αυτόνομα αντικείμενα. Τα κοσμήματα και τις βάσεις τους. Στη νέα της συλλογή, η δημιουργός αποπειράται να αποτυπώσει τη ροή του χρόνου χρησιμοποιώντας την εφημερότητα των υλικών της.

Ο κοινός άξονας στις φόρμες της είναι μια αφαιρετική, ρέουσα, εικαστική γραφή. Τα αντικείμενα, κατά τη διαδικασία της θέρμανσης τους, έχουν πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή τους για να σταθεροποιηθούν σε μία φόρμα. Έτσι, πολύ συχνά, το αποτέλεσμα μοιάζει «ελεύθερο» και φαινομενικά ατελές.

Μαζί με τη νέα συλλογή, το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά και τα νέα σκουλαρίκια “Eyes on You”, τα σκουλαρίκια-μάτια σήμα κατατεθέν της designer, καθώς και την καλοκαιρινή σειρά “Twist’’ σε έντονα χρώματα.