Το εργαστήρι «Φωτογραφικός 9ος» διοργανώνει έκθεση με τη συμμετοχή 37  νέων φωτογράφων του, με τίτλο «FΛASH FORWARD» στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Αεριοφυλάκιο 2».

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 8 έως και την Κυριακή 12 Μαΐου.

Στην έκθεση «FΛASH FORWARD» παρουσιάζονται  μερικά από τα καλύτερα έργα των νέων φωτογράφων του εργαστηρίου που προέκυψαν τη χρονιά 2012-2013 υπό τη διδασκαλία και την επιμέλεια του Βασίλη Νίκα.

Τί μπορεί να περιμένει κανείς από ένα εργαστήρι φωτογραφίας; Πώς εξελίσσεται ο νέος φωτογράφος που μαθαίνει νέες τεχνικές, φωτογραφίζει συστηματικά, δέχεται κριτική, ενημερώνεται για τα έργα σπουδαίων δημιουργών και παρακολουθεί τη φωτογραφική επικαιρότητα;

Η έκθεση αποτελείται από 62 φωτογραφίες από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

 

Λίγα λόγια για τον Φωτογραφικό 9ο

Ο Φωτογραφικός 9ος (http://www.photoenatos.gr/) είναι μια από τις μεγαλύτερες φωτογραφικές ομάδες της Ελλάδας.  Δημιουργήθηκε από τον Βασίλη Νίκα με σκοπό  να υποστηρίζει με φωτογραφικές δράσεις και εκθέσεις τα εργαστήρια στους δήμους που διδάσκει απο το 2007 μέχρι σήμερα, ενώ στη πορεία εξελίχθηκε σε αυτόνομο εργαστήριο. Κύριο στοιχείο του εργαστηρίου είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία φωτογραφικής σκέψης χρησιμοποιώντας τη φόρμα ως βασικό εργαλείο σύνθεσης.