Κλείνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η γκαλερί fizz μας καλεί να δούμε τη δουλειά μιας ομάδας νέων καλλιτεχνών, στην έκθεση που διοργανώνει, με τίτλο fizz to meet you.

Κλείνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η γκαλερί fizz μας καλεί να δούμε τη δουλειά μιας ομάδας νέων καλλιτεχνών, στην έκθεση που διοργανώνει με τίτλο fizz to meet you.


Πέντε νέου δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους στη γκαλερί fizz. Οι Βίκυ Αναστασίου, Πηνελόπη Δεικτάκη, Γιάννης Λημναίος, Ορέστης Συμβουλίδης και Αλέξανδρος Τσαμούρης, είναι νέοι δημιουργοί και συνθέτουν έναν νέο εικαστικό πυρήνα, προσεγγίζοντας εσώτερες ανησυχίες και εμμονές που τους κατατρύχουν.


Η Πηνελόπη Δεικτάκη απεικονίζει χαρακτήρες γυναικών και ανθρωπόμορφα πλάσματα που απευθύνονται στον θεατή με φωτογραφική ακινησία και με απώτερο στόχο να τον παρασύρουν σε μία τελετή όπου κυριαρχούν τα ένστικτα.


Ο Γιάννης Λημναίος καταδύεται σε βαθύτερες εμμονές όπου φιγούρες σκληρές και αυτόφωτες αναδύονται και μιλούν για το α-λογο και το α-νόητο, ενώ ο Ορέστης Συμβουλίδης ορθώνει έναν κόσμο όπου υφέρπουσες αγωνίες και ψυχολογικοί τριγμοί διαρρηγνύουν την κρούστα της αφιονισμένης προσωπικής καθημερινότητας του ατόμου.


Η Βίκυ Αναστασίου και ο Αλέξανδρος Τσαμούρης συντάσσουν κόσμους φανταστικούς όπου όμως εδράζονται βιώματα και προσωπικές εμπειρίες.


Η Αναστασίου διερευνά την οικειοποίηση με την καθημερινή φαντασίωση και μέσα από φανταστικούς χώρους και ιδιότυπες σκηνές συνθέτει αλληγορικές προτάσεις.


Ο Τσαμούρης με νεοσουρεαλιστικά και βιωματικά σχέδια ξεδιπλώνει τις ανασφάλειες και τους προβληματισμούς του με κυρίαρχα θέματα τη ζωή, τον έρωτα, την οικογένεια και τα πιστεύω του.


Η έκθεση που… θα χαρεί να μας συναντήσει ξεκινά στις 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τις 26 Ιουλίου 2008.


Info
Fizz to meet you
24 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00-21.00
Σάββατο απόγευμα, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά
fizz gallery, Βαλαωρίτου 9Γ, Αθήνα
Τηλ.: 210 3607598
info@fizzgallery.gr