Ο δίσκος, που θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο από την Violins, αποτελείται από δέκα νέα τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από ιστορίες με φόντο την πόλη του Λονδίνου και ηχογραφήθηκαν στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο. Ατμοσφαιρικός, λιτός, με κρυμμένα ταξίδια, με τόνο φυγής και προσμονής, ο δίσκος πραγματεύεται τον έρωτα και ότι αυτός γεννά. Μιλάει για τον άνθρωπό σου, την ουσία της ύπαρξης του και το φόβο της απώλειας του.

Σε καλεί στο δωμάτιο ενός motel, στην λιακάδα και στη σκοτεινιά του έρωτα. Βαδίζοντας στη ζόρικη πλευρά του δρόμου, ο δίσκος μας συστήνει τον άστεγο σαμάνο του Finchley Road, ο οποίος αποτέλεσε το ερέθισμα για την δημιουργία του ομώνυμου τραγουδιού του δίσκου. Η βεβαιότητα του για την ματαιότητα και τα αδιέξοδα της ζωής και ταυτόχρονα η σοφία του να αντέχει, συναντούν τον πόνο και την οργή του πρόσφυγα του “the boat”.

Ο δίσκος αποτελεί μια σύγχρονη μουσική προσέγγιση με πολλά στοιχεία από την εναλλακτική ροκ σκηνή. Τα έντονα ρυθμικά στοιχεία, τα ατμοσφαιρικά κιθαριστικά riffs, οι βρωμισμένες μπασογραμμές και τα αναλογικά synths δημιουργούν ένα ηχητικό τείχος που περιβάλλει τους στίχους. Με ενορχηστρώσεις πέρα από τις συνηθισμένες νόρμες και με το πάθος, τη δύναμη, την εσωτερικότητα και τη λυρικότητα να συνυπάρχουν, το LP “Finchley Road” αποτυπώνει αλήθειες, συναισθήματα και σύγχρονους προβληματισμούς του δημιουργού.

Μαζί του οι:

Φώτης Παπαθεοδώρου: Κιθάρες
Δημήτρης Κλωνής: Tύμπανα
Μάνος Αναγνωστόπουλος: Mπάσο
Γιάννης Μαρίνης: Πλήκτρα
Διαμαντής Καλαφατιάδης: Πλήκτρα

+ Φίλοι

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr