Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός παρουσιάζει το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων του για τον Οκτώβριο 2015.

 

Τετάρτη 14, ώρα 20:30

Παρουσίαση βιβλίου του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας της Μ.Ε.Ε. Το Ινστιτούτο Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας της Μ.Ε.Ε, παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο του με τίτλο: «Non nobis, Domine, non nobis,  Από το Αρχαίο στο σύγχρονο Ναϊτικό Τάγμα». Το βιβλίο έχει γραφεί από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δρ. Στυλιανό  Καρέντζο με  την  συμπαράσταση των μελών, του Διοικητικού Συμβουλίου του. Το βιβλίο παρουσιάζουν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαραθώνος Κ.Κ. Μελίτων, ο Κoσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Κος Μάριος Μπέγζος, η τ. Κoσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , Καθηγήτρια Κα Μαρίκα Θωμαδάκη, ο Συγγραφέας, Ποιητής και Εκδότης, Κος Γεώργιος Χρονάς, ο Ποιητής, Συγγραφέας και Κριτικός θεάτρου, Κος Κωνσταντίνος Μπούρας. Η παρουσίαση θα κλείσει με ομιλία του Μεγάλου Εθνικού Διοικητού  της Μ.Ε.Ε. Εξοχοτάτου  Δr. Παύλου Τσολακιάν. Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Σάββατο 17, ώρα 20:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΟΡΟ – ¡ESPAÑA!: Χοροί για τέσσερα χέρια και δύο πιάνα από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική. Η Λευκή Καρποδίνη και ο Michael Brownlee Walker μετά από δύο επιτυχημένες συναυλίες του κύκλου συναυλιών τους ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΟΡΟ, επιστρέφουν με ένα ακόμη εντυπωσιακό  πρόγραμμα -¡España!. Ακούστε το δυναμικό πιανιστικό ντούο σε μία επιλογή κομματιών εμπνευσμένων από τις μελωδίες και τους χορούς της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Ravel, Chabrier, Infante και Bolcom. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα της συναυλίας μπορείτε να επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: www.facebook.com/events/745220998923609/.

Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α – 15€, Ζώνη Β – 12€, Ζώνη Γ – 10€, Φοιτητικά και άνεργοι 7€ (εξώστης). Ζώνη Α: πλατεία σειρές 1-6, Ζώνη B: πλατεία σειρές 7-11, Ζώνη Γ: πλατεία σειρές 12-15 + πλαϊνές θέσεις σκηνής+ εξώστης. Προπώληση εισιτηρίων: Υπηρεσία Εισιτηρίων Ticket Services (Στοά Πεσμαζόγλου, Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, 210 7234567, www.ticketservices.gr)

Τετάρτη 21, ώρα 19:00

Πνευματική συνάντηση λογοτεχνών κέντρου και περιφέρειας για τα 25 χρόνια εκδοτικής παρουσίας του περιοδικού «ΝΟΥΜΑΣ». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις εισηγήσεις. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 24, ώρα 21:00

«Ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα»: Ορχήστρα Academica Αθηνών σε μουσική διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού. Η Ορχήστρα Academica Αθηνών με μαέστρο τον Ραφαήλ Πυλαρινό, θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Εβδομάδες Ανθρώπινης Δράσης, μια δράση που στοχεύει να κινητοποιήσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αθηναίων και εφάρμοσαν πρακτικές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως προσφορά σε κοινωνικές δομές και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι επιχειρήσεις αυτές καθώς και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση. Τα εισιτήρια για την παράσταση θα διατίθενται έναντι ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα, χρησιμοποιημένα ρούχα, υποδήματα, βιβλία, παιχνίδια, κ.λπ.) τα οποία θα συλλέγονται σε ειδικούς χώρους κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων και στη συνέχεια θα διοχετεύονται μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αθηναίων στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Κυριακή 25, ώρα 11:00

Παρουσίαση του συγγράμματος του Ν. Σεβαστόπουλου με τίτλο «Σάμος, μια αναδρομή στην ιστορία της, 1360 π.Χ. – 1943 μ.Χ.». Η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών (http://etaireia-arkadidon-grammaton-texnon.blogspot.gr/) θα παρουσιάσει το σύγγραμμα του Νικόλαου Σεβαστόπουλου με τίτλο «Σάμος, μια αναδρομή στην ιστορία της, 1360 π.Χ. – 1943 μ.Χ.». Ο Νικόλαος Σεβαστόπουλος γεννήθηκε στο Καρλόβασι της Σάμου από γνήσιους Σαμιώτες. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών κ. Ηλίας Στασινός. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 25, ώρα 20:00

«Εμπρός της Ελλάδος Παιδιά!» με τους Αδελφούς Καραβιώτη. Μια ξεχωριστή συναυλία ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο έπος του ’40-’44 και στα τραγούδια της αξέχαστης Σοφίας Βέμπο που έγραψαν ιστορία. Το μουσικό αυτό ταξίδι, με τη χρήση οπτικοαουστικών μέσων άρτια συνδεδεμένων με κάθε τραγούδι, αναπαριστά την ιστορική διαδρομή του πολέμου από την κήρυξη μέχρι τη λήξη του. Την ενορχήστρωση, την ιστορική και μουσικολογική έρευνα της συναυλίας υπογράφουν ο Μάκης & ο Σπύρος Καραβιώτης. Λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Γεράσιμος & Σπύρος Καραβιώτης (τραγούδι-κιθάρες), Γρηγόρης Βλαχούλης (πιάνο), Γεωργία Τσολάκη (βιολί) και Γιώργος Θεοδωρακάκος (κοντραμπάσο). Τιμές εισιτηρίων: 20€ (διακεκριμένη ζώνη), 15€ (πλατεία), 12€ (προπώληση), 10€ (εξώστης και γκρουπ άνω των 45 ατόμων). Προπώληση εισιτηρίων: Υπηρεσία Εισιτηρίων Ticket Services (Στοά Πεσμαζόγλου, Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, 210 7234567, www.ticketservices.gr). Πληροφορίες: 210 – 99 15 175

Τρίτη 27, ώρα 19:00

Επετειακή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Βασίλειου Λ. Κωνσταντινόπουλου με θέμα «Η Ελλάδα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από τα γερμανικά αρχεία». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της Εμπορικής Τραπέζης (Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής). Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 31, ώρα 20:30

Ο άγνωστος Franz Liszt: τα έργα για πιάνο τρίο, πιάνο – βιολί, πιάνο – βιολοντσέλο. Τρεις εξέχοντες και καταξιωμένοι σολίστες παρουσιάζουν μερικά από τα άγνωστα έργα μουσικής δωματίου του μεγάλου Ούγγρου συνθέτη Franz Liszt (1811-1886). Πρόκειται για έργα ιδιαίτερης δεξιοτεχνίας και πρωτοτυπίας, αλλά και απαράμιλλης ομορφιάς που θα συγκινήσουν και το πιο απαιτητικό κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα έργα του Liszt για πιάνο τρίο (Vallée d’Obermann , Orpheus Symphonic Poem, Rhapsodie Hongroise No. 9 – Le Carnaval de Pesth ), καθώς και ντουέτα για πιάνο/βιολί (Die drei Zigeuner, Die Zelle in Nonnenwerth) και πιάνο/τσέλο (Élégie No. 1, Élégie No. 2, Romance oubliée, La lugubre gondola). Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί – Άγγελος Λιακάκης, βιολοντσέλο – Γιάννης Τσανακαλιώτης, πιάνο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/events/161903350816863/. Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α – 15€, Ζώνη Β – 12€, Ζώνη Γ – 10€, Φοιτητικά και άνεργοι 7€ (εξώστης). Ζώνη Α: πλατεία σειρές 1-6, Ζώνη B: πλατεία σειρές 7-11, Ζώνη Γ: πλατεία σειρές 12-15 + πλαϊνές θέσεις σκηνής+ εξώστης. Προπώληση εισιτηρίων: Υπηρεσία Εισιτηρίων Ticket Services (Στοά Πεσμαζόγλου, Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, 210 7234567, www.ticketservices.gr).