Μια συνάντηση με τους φίλους της πραγματοποιεί η Σόνια Θεοδωρίδου τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 στο Καφέ Φίλιον. Στο πλαίσιο της σειράς «Φίλοι στο Φίλιον», σε μία εκδήλωση εφ’ όλης της ύλης, η διεθνούς φήμης σοπράνο συνομιλεί με τον Θέμη Ροδαμίτη και το κοινό.

Η διαδρομή ξεκινά από τη γενέτειρά της τη Βέροια και συνεχίζει στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και τη γνωριμία με τον Χρήστο Λαμπράκη και την Ντόρα Μπακοπούλου.

Στη συνέχεια έρχεται η υποτροφία «Κάλλας» και το μάστερ την Κολωνία. Η γνωριμία με τον μεγάλο μαέστρο Γκάρι Μπερτίνι που την παίρνει στην όπερα της Φρανκφούρτης. Έτσι η πιο νεαρά σολίστ της όπερας ξεκινά τη διεθνή καριέρα της. Στη συνέχεια ζει στη Βασιλεία όπου και συνεργάζεται με τον περίφημο σκηνοθέτη Χέρμπετ Βέρνικε. Ακολουθούν οι Βρυξέλλες με το Βασιλικό Θέατρο και η Βιέννη όπου εμφανίζεται στα εγκαίνια του Φεστιβάλ της όπερας το καλοκαίρι του 2003.

Ταξίδια και παραστάσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, σε Λονδίνο, Αμερική, Ιταλία, Ιαπωνία, Οδησσό κ.ά. Σταθμός στη διαδρομή της η γνωριμία με τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη. Καθοριστική επίσης η συνάντησή της με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Η συνέχεια στη βραδιά όπου θα συμμετάσχουν οι Γιάννης Σπανός, Ντόρα Μπακοπούλου, Χρήστος Παπαγεωργίου, Γιάννης Οικονομίδης, Γιώργος Χρονάς