Τα σαββατοκύριακα 11, 12 και 18, 19 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υποψήφιοι και βραβευμένοι με Ίρις 2021 επαγγελματίες του κινηματογράφου, δημιουργοί και καλλιτεχνικοί συντελεστές θα μοιραστούν ουσιαστική γνώση και πολύτιμη εμπειρία με τους νέους συναδέλφους τους και το ευρύ κοινό. Στην 10η χρονιά της φέτος η πρωτοβουλία της ΕΑΚ αποτελεί μια από τις πιο δημιουργικές και πετυχημένες δράσεις της, έχοντας αγκαλιαστεί από σπουδαστές, νέους κινηματογραφιστές και σινεφίλ.

Τα φετινά masterclasses θα καλύψουν μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων, από το animation στην μυθοπλασία και στο ντοκιμαντέρ, από την υποκριτική στη σκηνοθεσία, από την εικόνα στον ήχο, από την χρηματοδότηση στην παραγωγή.

Ο Τζώρτζης Γρηγοράκης, θα μιλήσει για την συγγραφή και τη σκηνοθεσία του Digger, ενώ η  Φένια Κοσοβίτσα και η Χρυσάνθη Καρφή Κώη θα αναλύσουν τα βήματα της παραγωγής του. Ο Βαγγέλης Μουρίκης θα μιλήσει για τον ηθοποιό στην κινηματογραφική αίθουσα, ενώ οι Γιώργος ΚαρβέλαςΔάφνη Καλογιάννη και Ιωάννα Λυγίζου θα αναλύσουν τον τρόπο με τον οποίο συνέθεσαν τις εικόνες του Digger.

Η Αγγελική Αντωνίου, ο Χρόνης Θεοχάρης, ο Γιάννης Κολόζης και ο Χρήστος Καρτέρης θα προσεγγίσουν τα διαφορετικά είδη ντοκιμαντέρ και οι Δημήτρης Ζάχος, Αναστασία ΚρατίδηΖακλίν ΛέντζουΘέλγια Πετράκη και Χάρης Ραφτογιάννης, θα περιγράψουν το μετέωρο βήμα μεταξύ της μικρού και της μεγάλου μήκους ταινίας. Ο Πάνος Βουτσαράς (Παρί) και ο Λέανδρος Ντούνης (Digger) θα συζητήσουν την αλληλένδετη σχέση μεταξύ μοντάζ και ήχου, ενώ η Ρένα Βουγιούκαλου και η Κωνσταντίνα Σταυριανού θα παρουσιάσουν δύο περιπτώσεις μειοψηφικής συμπαραγωγής.

Η Julie Lebrun θα αφηγηθεί τον Ράφτη μέσα από τα κοστούμια της και από τους Δημήτρη ΑρμενάκηΤζώρτζη Κόντο και Γιώργο Μόλβαλη θα μάθουμε τι σημαίνει να κάνεις animation στην Ελλάδα. Ο Νίκος Κυπουργός θα μας αποκαλύψει τα μυστικά της σύνθεσης για τον κινηματογράφο, ενώ συνεργάτες του μουσικοί, θα παρουσιάσουν ζωντανά κομμάτια από την ταινία Ράφτης.

Στις παράλληλες δράσεις του Film Factory, η Ιφιγένεια Ταξοπούλου θα μιλήσει για το πώς εντάσσεται και εφαρμόζεται η βιωσιμότητα στην κινηματογραφική παραγωγή, ενώ η Άννα Κασιμάτη θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα χρηματοδότησης MEDIA.

Περισσότερες πληροφορίες:

Κατεβάστε το ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κατεβάστε το ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ