Αφού τελείωσε η προηγούμενη χρονιά με την επανένωση των Πυξ Λαξ και πολλές πετυχημένες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, με τους

Του Αντώνη Καλαμαρά

καλύτερους οιωνούς ξεκινάει και το 2012 για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και το καινούργιο του δίσκο. Παρέα με μερικούς φίλους του από τα παλιά όπως ο Νίκος Γιαννάτος και ο Γιώργος Γιαννόπουλος από τους Πυξ Λαξ, αλλά και φρέσκο αίμα νέων παιδιών συμπράττουν μουσικά και ερμηνευτικά μαζί του.

Είναι φανερά τα συναισθήματα, κοινά πια για όλους μας, που διακρίνουν έντονα και τον ερμηνευτή. Όρια που στενεύουν, όνειρα που μείνανε ανεκπλήρωτα, μνήμες από παιδικά βιώματα που καταντήσανε εμμονές στο πέρασμα του χρόνου, αγάπες βίαια ξηλωμένες  από την ψυχή  και ένα κενό που όσο και να μας προειδοποιεί να προσέξουμε, μάλλον είναι αναπόφευκτη η πορεία μέσα του.

Εξαιρετικοί οι «χλωμοί πιτσιρικάδες» που συγκινούν στιχουργικά με την νοσταλγία μιας εποχής που άφηνε ανέμελα το παιχνίδι για αργότερα… Αργότερα,  στη μοιραία σκληρή ενηλικίωση και σε όσα θα βρίσκαμε μπροστά μας. Σε μια ενηλικίωση που χρόνια τώρα είναι ο Φίλιππος και αναζητά ένα κάλεσμα από τα παιδιά με τα ποδήλατα για να φύγει μαζί τους μια βόλτα.

Ήδη το κομμάτι «που να πάμε» αγαπήθηκε πριν ακόμα βγει ο δίσκος, ένα τυπικό δείγμα της εσωτερικής κραυγής όσων σκέφτεται και νιώθει ο Πλιάτσικας. Βέβαια υπάρχει και πολύ φως μέσα στον δίσκο όπως στα τραγούδια: «Ξέρω ένα μέρος» και «Κλείνω τα μάτια και βουτάω» που μιλάνε για μέρη μυστικά κρυμμένα είτε κάπου σε ένα νησί είτε στην αγκαλιά εκείνης.

Ευτυχώς για τον Φίλιππο Πλιάτσικα, ηχητικά έχει ξεφύγει πια μακριά από την εποχή των Πυξ Λαξ, γι’ α αυτό και καταφέρνει να δείχνει τόσο φρέσκος και σημερινός με 11 δυνατά νέα τραγούδια και μια ακουστική εκτέλεση στο «Που να πάμε».

 
Key Tracks: Που να πάμε, Χλωμοί πιτσιρικάδες, Ξέρω ένα μέρος