Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους φέτος το καλοκαίρι και

θα συναντήσουν μαζί, τους φίλους τους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά, έχει δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα. Χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι και σειρά sold out συναυλιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Συνεργασίες με ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες, εντός και εκτός συνόρων, συμπληρώνουν ιδανικά αυτό το καλλιτεχνικό κάδρο του Φίλιππου Πλιάτσικα.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της Ελληνικής δισκογραφίας έχοντας κάνει πλατινένιες πωλήσεις και στα τρία προσωπικά album της και sold out συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η φωνή της, η ερμηνεία της, οι συνεργασίες της τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά με Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες, το ήθος της και η σκηνική της παρουσία την έκαναν να θεωρείται η σημαντικότερη τραγουδίστρια της νέας Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Φέτος ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ξανασυναντάει τους φίλους του σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο μαζί με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε 3 album “Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες”, “Στίλβη” και “Omnia” αλλά και στις πρόσφατες προσωπικές δισκογραφικές τους δουλειές “Είπα στους φίλους μου” και “Προσοχή στο κενό”.

“Ανοίγονται οι δρόμοι με μουσικές και τραγούδια, ξεκινάει το ταξίδι, μια διαδρομή και ένα ευχαριστώ ολόκληρο για όλους όσους θα είναι εκεί. Η μουσική δε είναι μια ύπαρξη η ίδια, αλλά εμπειρία και δραστηριότητα. Η κίνηση προς την εμπειρία είναι επιλογή. Η επικοινωνία είναι επιλογή. Κάθε έξοδος είναι επιλογή. Καλό μας ταξίδι Φίλιππε στο μεγάλο ποτάμι της δημιουργίας που φέρνει και από τις δυο του όχθες, μια παραμυθένια ιστορία.”

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

“Στίλβη, είναι η θαμπή λάμψη των αστεριών που το φώς τους ταξιδεύει για χρόνια μέχρι να φτάσει στα μάτια μας. Ένα τέτοιο ταξίδι στο χρόνο αποφασίσαμε να κάνουμε φέτος το καλοκαίρι με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

 1.“Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες”, (1996)
(Τώρα μη μιλάς η Ευρώπη είναι από πάνω σου)

2.“Στίλβη” (1998)
(Η θαμπή λάμψη των αστεριών και το ταξίδι της στο χρόνο)

3.”Omnia”
(Σημαίνει όλα. Οι πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος, ένα κλάμα, ένα γέλιο, η δυστυχία, η ευτυχία, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο)

Τα άλμπουμ αυτά θα παιχτούν αυτόνομα για να μας θυμίσουν όλες τις σημαντικές ή τις ασήμαντες μέρες που συνδέσαμε με τα λόγια και τις μουσικές τους, αλλά και να ανακαλύψουμε αν έχουν κάτι καινούργιο να μας πουν.

Φυσικά θα συμπεριλάβουμε και τραγούδια από την πρόσφατη προσωπική μας δισκογραφία, απ’ το άλμπουμ «Είπα στους φίλους μου…» της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και απ’ το δικό μου «Προσοχή στο κενό», που είναι απαραίτητα για την σύνθεση των θεματολογικών ενοτήτων της παράστασης αυτής.

Θέλω να πω ότι είναι εξαιρετικά πολύτιμο για μένα που την επαναπροσέγγιση αυτών των φορτισμένων συναισθηματικά άλμπουμ τη μοιράζομαι με την Ελεωνόρα, που είναι φίλη μου αγαπημένη και έρχεται σ’ αυτό το ταξίδι να καταθέσει τη βελούδινη φωνή της, αλλά πολύ περισσότερο την ξεκάθαρη ψυχή της…
Καλή ακρόαση λοιπόν και θα τα πούμε στις συναυλίες…”

Φίλιππος Πλιάτσικας

Το δεύτερο μέρος της «καλοκαιρινής συνάντησης» του Φίλιππου με την Ελεωνόρα ξεκίνησε από το Νεστόριο, όπου το Σάββατο 4 Αυγούστου έπαιξαν στο River Party για να συνεχίσουν την επόμενη ημέρα, Κυριακή 5 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα. Χιλιάδες ήταν οι φίλοι των δύο καλλιτεχνών που είχαν κατακλύσει και τους δύο συναυλιακούς χώρους που επεφύλαξαν μια πολύ θερμή υποδοχή για τους καλλιτέχνες και το πιο ζεστό ξεκίνημα του δεύτερου μέρους της περιοδείας τους!

 

Ο Φίλιππος και η Ελεωνόρα ανταμείβουν το κοινό με ένα πρόγραμμα που διαρκεί πάνω από δυόμισι ώρες και όπου παίζουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους όπως τα “Πού Να Πάμε”, “Μοναξιά Μου Όλα”, “Ο Μπαμπούλας Τραγουδάει Μόνος τις Νύχτες”, “Πόλη Χιόνι”, “Κόψε και Μοίρασε”, “Τα Λέμε”, “Πες μου”, “Έλα”!

 

Αυτήν την εβδομάδα είναι η σειρά της Κρήτης όπου θα βρεθούν με τη σειρά στις πόλεις Χανιά (9/8), Ρέθυμνο (10/8), Ηράκλειο (11/8) για να ακολουθήσει στις 13 Αυγούστου η Ρόδος και στις 14 η Χαλκιδική όπου παίζουν στην Νικήτη στην παραλία του Αγίου Ιωάννη. Την Κυριακή 19 Αυγούστου θα εμφανιστούν στην Καρδίτσα στην Λίμνη Πλαστήρα και το τέλος Αυγούστου θα τους βρει στη Σκάλα Λακωνίας όπου εμφανίζονται στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη την Κυριακή 26 Αυγούστου. Στις 11 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν στην 77η ΔΕΘ και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα.

Το τέλος Σεπτεμβρίου τους βρίσκει στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Παραλία Ελευσίνας, όπου θα δώσουν συναυλία το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των Αισχύλειων 2012.

Επόμενες συναυλίες:

ΧΑΝΙΑ
Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012
Εθνικό Στάδιο Χανίων

ΡΕΘΥΜΝΟ
Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012
Baja Beach, Μυσσίρια

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Σάββατο 11 Αυγούστου 2012
Γήπεδο Ο.Φ.Η. «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

ΡΟΔΟΣ
Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012
Στάδιο «Διαγόρας»

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
Beach Bar ΠΑΡΑΓΚΑ,
Παραλία Αγ. Ιωάννη, Νικήτη

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Κυριακή 19 Αυγούστου 2012
Πλαζ Λαμπερού, Λίμνη Πλαστήρα

ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Βοτανικός Κήπος του Ιπποκράτη
Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012
77Η ΔΕΘ

ΛΑΡΙΣΑ
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012
Κηποθέατρο ΑΛΚΑΖΑΡ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
«Αισχύλεια 2012»
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012
Παλαιό Ελαιουργείο Παραλία Ελευσίνας

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ