Όταν είσαι μικρός, τα πράγματα τα βλέπεις διαφορετικά, το παραδέχομαι, όμως τη στιγμή που άκουσα «τώρα μένουμε σπίτι» θύμωσα πάρα πολύ. Είναι σαν να σε βάζουν τιμωρία για κάτι που δεν έκανες, κι επιπλέον να μην ξέρεις πότε θα τελειώσει.

Κι επειδή το σπίτι το μοιραζόμασταν με κάποιους άλλους, αποφασίσαμε να χωριστούμε και να κλειστεί κάθε οικογένεια σ’ ένα δωμάτιο. Εμάς μας κληρώθηκε το μπάνιο, που, αν το σκεφτείς, έχει και τα καλά του. Πολύ σύντομα μας φαινόταν σαν παλάτι, παραμυθένιο. Είχε και μπανιέρα!

Φίλιππος Φωτιάδης

Ο Φίλιππος Φωτιάδης, βραβευμένος εικονογράφος και συγγραφέας, μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τη νέα πρωτότυπη ιστορία του. Το γλυκόπικρο χιούμορ του και η ανατρεπτική πλοκή χαρίζουν στον αναγνώστη ανεξαρτήτως ηλικίας μια μοναδική αναγνωστική εμπειρία.

Ο Φίλιππος Φωτιάδης είναι αρχιτέκτονας, ιδρυτικό μέλος του δημιουργικού γραφείου we design με έδρα την Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική και καλές τέχνες στις ΗΠΑ, στο Rhode Island School of Design και στο Harvard Graduate School of Design. Παράλληλα με την αρχιτεκτονική ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα και έχει εικονογραφήσει για περιοδικά, για βιτρίνες καταστημάτων και για το θέατρο.

Το 2018 έλαβε για το βιβλίο Ένα κίτρινο φύλλο του Μ. Μουλάκη (εκδ. Ίκαρος) το βραβείο εικονογράφησης από το Ελληνικό τμήμα της IBBY, ενώ το 2019 ηταν υποψήφιος από τον ίδιο φορέα για το βραβείο αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά με το βιβλίο του Μπαμπά, μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι;