Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων ανανεώνει το ραντεβού της με τον παγκόσμιο κινηματογράφο, στον Πολυχώρο

Άννα & Μαρία Καλουτά.

Η μουσική επένδυση μεγάλων και διαχρονικών ταινιών θα πρωταγωνιστήσει σε μια μουσική βραδιά με θέμα Μουσική από τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο IV, η οποία αποτελεί επιβεβαίωση της άποψης ότι η Τέχνη της Μουσικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την «Τέχνη» του Κινηματογράφου και ότι κινηματογραφική μουσική είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας ταινίας.

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιωάννη Ελεφάντη και τον  Άγγελο Πολίτη – σόλο κλαρινέτο, θα ταξιδέψει το κοινό στη μουσική του παγκόσμιου κινηματογράφου των τελευταίων 50 χρόνων.

Τα έργα που θα ακουστούν προέρχονται από τις ταινίες The Three Musketeers, The Jungle Book, Western Graffiti, Le Retour du Grand Blond, Forrest Gump, Taras Bulba, Victor’s Tale, Avatar, Mission, The Mask of Zorro, The Good, The Bad and The Ugly και Rabbi Jacob. Αποτελούν δημιουργίες μεγάλων ξένων συνθετών και συγκεκριμένα των Michael Kamen, Robert & Richard Sherman, Arr. St. Schwalgin, Vladimir Cosma, Alan Silvestri, Frank Waxman, John Williams, James Horner και Ennio Morricone.

Το πρόγραμμα της συναυλίας προλογίζει ο Γεράσιμος Ιωαννίδης.