Η πρώτη καλλιτεχνική περίοδος για τις Φιγούρες & Κούκλες ήταν το 1999 στο θεατράκι τους στην Πλάκα. Φέτος στο νέο τους χώρο, που βρίσκονται από το 2018, στο Παλαιό Φάληρο, οι φιγούρες του Τάσου Κώνστα και οι κούκλες της Αλεξίας Αλεξίου σας περιμένουν στο σπίτι τους με παραστάσεις, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Θέατρο Σκιών

«Ο Καραγκιόζης σε Σμυρναίικα παραμύθια»
Tα φώτα στο μπερντέ θ΄ ανάψουν τα Σάββατα του Οκτώβρη, με τον νέο κύκλο παραστάσεων «Ο Καραγκιόζης σε Σμυρναίικα παραμύθια».

Πίσω από το πανί θα εμψυχώνει μοναδικά ο Τάσος Κώνστας τον Καραγκιόζη και την παρέα του σε ιστορίες βγαλμένες από Σμυρναίικα παραμύθια.
Μπροστά από το πανί, ο παραδοσιακός μουσικός Ηλίας Μαρκαντώνης θα ντύνει ζωντανά μουσικά την παράσταση.

(Σάββατα 15.22,29/10 – 5,12,/11)

Κυριακάτικα πρωινά με Καραγκιόζη

Τα πρωινά της Κυριακής οι κάθε ηλικίας καραγκιοζόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο ξεχωριστές παραστάσεις από το ρεπερτόριο του Τάσου Κώνστα.

«Ο Καραγκιόζης πολυτεχνίτης»
Μια παράσταση που επισφράγισε τη μαθητεία και συνεργασία του Τάσου Κώνστα με τον Ευγένιο Σπαθάρη, του οποίου η φωνή στολίζει την παράσταση στα αφηγηματικά μέρη. Ένα νοσταλγικό ταξίδι του Καραγκίοζη μέσα στο χρόνο και στα παραδοσιακά πλανόδια επαγγέλματα.

(Κυριακές 9,16/10, καθημερινές για σχολεία)

«Ειρήνη του Αριστοφάνη»
Ο Καραγκιόζης φοράει το κοστούμι του αμπελουργού Τρυγαίου και με όλη την παρέα του ,ως χορό αγροτών, διεκδικεί από τους θεούς του Ολύμπου, την φυλακισμένη απ΄τον πόλεμο Ειρήνη.

(Κυριακές 23,30/10 – Καθημερινές για σχολεία)

Κουκλοθέατρο

Η Αλεξία Αλεξίου με τις κούκλες της θα μας ταξιδέψει μαγικά τις Κυριακές του Νοεμβρίου, στο χαρτοβασίλειο όπου ζει το μικρό Χαρτάκι!

«Ήταν ένα μικρό χαρτάκι»
Το γνωστό παραμύθι της Αντιγόνης Παρούση και του Αλέξη Κυριτσόπουλου, με πρωτότυπη μουσική του Νικόλα Τσαφταρίδη, αποδίδεται έξοχα από την Αλεξία Αλεξίου, και η ιστορία του μικρού χαρτιού ξετυλίγεται με εκπλήξεις μέσα στο χαρτοβασίλειο όπου ζει με όλη την χαρτοοικογένειά του.
Μετά την παράσταση ακολουθεί και κουκλοεργαστήρι για τους μικρούς θεατές

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Aντιγόνη Παρούση. Μουσική: Nικόλας Τσαφταρίδης. Εμψύχωση: Αλεξία Αλεξίου.

(Κυριακές 6,13, 20,27/11 – Καθημερινές για σχολεία)

Eργαστήρια

Εκτός από τις παραστάσεις, Εργαστήρια Κατασκευής Φιγούρας & Εργαστήρια Κουκλοθεάτρου, σε ετήσιο κύκλο, περιμένουν τους μικρούς καλλιτέχνες στις «Φιγούρες & Κούκλες».

Ο Τάσος Κώνστας & η Αλεξία Αλεξίου με τους συνεργάτες τους ,ξεναγούν στα παρασκήνια της τέχνης τους μικρούς φίλους που αγαπούν το θέατρο σκιών και το κουκλοθέατρο. Κατασκευή, εμψύχωση φιγούρας και κούκλας μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις ολιγομελών τμημάτων ετήσιου κύκλου.

Αυτές είναι οι πρώτες Καραγκιοζοκουκλίστικες εκπλήξεις για την α΄ περίοδο της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου και στη συνέχεια θ΄ ακολουθήσουν κι άλλες!