Μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων με τίτλο Athens City Games 2010 διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης στις 25 Απριλίου, 9 Μαΐου και 10 Οκτωβρίου, που περιλαμβάνουν τον γύρο της Αθήνας, street events αλλά και ποδηλατικό γύρο.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 25 Απριλίου, διοργανώνεται ο ιστορικός γύρος της Αθήνας, την Κυριακή 9 Μαΐου, στους δρόμους της πόλης θα λάβουν χώρα διάφορα αθλητικά events για τους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του skateboard.

Τέλος, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο ποδηλατικός γύρος της Αθήνας αποτελώντας μια ευκαιρία γνωριμίας όσων αγαπούν το εναλλακτικό αυτό μέσο κυκλοφορίας.

Ως προς το πιο κοντινό αθλητικό ραντεβού, δηλαδή τον γύρο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου, το κεντρικό μήνυμα είναι Φέτος τρέχω για μένα!. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας (Καλλιμάρμαρο) στις 10.00 π.μ. Την ίδια ώρα θα γίνει και η εκκίνηση για τα Α.με.Α. στην πλατεία Συντάγματος (γωνία ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και Πανεπιστημίου), ενώ ο τερματισμός για όλες τις διαδρομές θα γίνει στο Ζάππειο.