Στις 28, 29 & 30 Αυγούστου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το festivArt στους χώρους του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Lab2Art.

To festivArt είναι μια ετήσια γιορτή των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν εκθέτοντας και προωθώντας τη δουλειά τους.

Τα δρώμενα του festivArt ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Αυγούστου με την Βραδιά Ταινιών Μικρού Μήκους (Short Film Night 15) και ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής 30 Αυγούστου με live συναυλίες και party.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, bazaar χειροποίητων αντικειμένων, master classes και workshops για μικρούς και μεγάλους. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα λάβουν χώρα παιδικές εκδηλώσεις, live graffiti καθώς και συναυλίες πλαισιώνοντας έτσι το πλήρες πρόγραμμα το φεστιβάλ.

FestivArt

To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν εκθέτοντας και προωθώντας τη δουλειά τους στις εκθέσεις, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά του.

Το FestivArt εκτός των άλλων φιλοδοξεί να γίνει τόπος και χρόνος συνάντησης με τον πιο δημιουργικό μας εαυτό. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιούνται σεμινάρια τέχνης για μικρούς και μεγάλους και δράσεις κατά τις οποίες οι επισκέπτες θα συμμετέχουν ενεργά.

Μάλιστα, με τη συνδρομή φορέων (πανεπιστημιακών και μη), καταξιωμένων καλλιτεχνών και σπουδαστών φιλοδοξεί να καταθέσει, μέσω της ερευνητικής προσέγγισης, εφαρμόσιμες προτάσεις πάνω σε επιλεγμένα πεδία που αφορούν το κοινωνικό σύνολο αλλά και το δημόσιο χώρο.

Το FestivArt πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στους χώρους του Lab2art στο Λουτράκι, σε μια έκταση 2000 τετραγωνικών μέτρων και σε επιλεγμένους χώρους της πόλης. Στεγασμένοι και μη χώροι διαμορφώνονται κατάλληλα για τις ανάγκες των εκθέσεων, των συναυλιών, προβολών και δράσεων του φεστιβάλ.

Κοινωνική ανταπόδοση

Σκοπός της τέχνης είναι πρώτα από όλα ο άνθρωπος. Για αυτό το λόγο, με συνέπεια και για τέταρτη συνεχή χρονιά, η οργανωτική ομάδα του Festivart επιθυμεί να είναι κοντά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το Festivart, αξιοποιώντας τη συμμετοχή των επισκεπτών του φεστιβάλ σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα έχει σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, αλλά και την κοινωνική προσφορά.

Σε αυτά τα πλαίσια αναζητούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία με άτομα, φορείς και οργανισμούς που εστιάζουν στον συνάνθρωπο και δρουν προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: http://www.festivart.gr/festival/programma/