Η Ομάδα 33 παρουσιάζει στο Beton 7 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ, τη θεατρική παράσταση Die Heimat, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Hermann Sudermann, από 28 Μαρτίου 2014 έως 12 Απριλίου 2014.


«Heimat είναι ο τόπος, το σπίτι, οι άνθρωποί σου. Είναι οι ρίζες σου, η γλώσσα σου, η παιδικότητά σου. Είναι όλα εκείνα που θα ονόμαζε κανείς πατρίδα. Ξαφνικά αντίκρισα την πατρίδα μου σαν να την έβλεπα για πρώτη φορά. Όλα είχαν αλλάξει. Στην πραγματικότητα ωστόσο συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο: όλα ήταν ίδια, το μόνο που είχε αλλάξει ήμουν εγώ.“   

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις 2013/14, η Ομάδα 33 διασκευάζει το έργο «Heimat“ του Hermann Sudermann κι αναμετριέται με τις έννοιες της πατρίδας, της κοινωνικής ταυτότητας και της ατομικής ελευθερίας.

Τις ημέρες των παραστάσεων λειτουργεί στο beton7café έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Κατσίνα, με τίτλο “Ερεί[πια„ – εμπνευσμένη από την παράσταση „Die Heimat“. Μια σειρά από φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων σπιτιών αποκαλύπτονται στα μάτια των θεατών ως μαρτυρίες της φθοράς του χρόνου, της εγκατάλειψης, τη σιωπής. Εικόνες που αναδίδουν μέσα από το φακό μια αίσθηση απώλειας – προσωπικής ή κοινωνικής – αντιπαραβάλλονται με τις ζωντανές αναμνήσεις από χρώματα, μυρωδιές, ήχους, συνήθειες που κάποτε τα σπίτια αυτά  φιλοξενούσαν….

Σύλληψη, Διασκευή & Σκηνοθεσία: Ευρώπη Θωμοπούλου
Ερμηνεύουν: Δέσποινα Μαλλή, Λύσανδρος Σπετσιέρης, Φαίδρα Χατζηκωσταντή
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Λάτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Κουρμπάνης
Συνεργάτες: Μαρία Δερεμπέ, Αφροδίτη Πριμικύρη, Tania Riccio
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Φωτογράφος: Χρήστος Κατσίνας

Διάρκεια: 70 λεπτά

Η Ομάδα 33 συστάθηκε το 2012. Η Έξοδος Κινδύνου ήταν το πρώτο έργο της, το οποίο παρουσιάστηκε στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (2012), στο “104” (2013) και στο Athens Fringe Live (2012),  ενώ επιλέχθηκε στο Θεσμό της Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2012»

https://www.facebook.com/ensemble.triantatria

Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού BETON7 στον τρίτο χρόνο του Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις επέλεξε για θεατρολογικό άξονα το ‘Θέατρο των Ιδεών’ δίνοντας μια συνέχεια στην Αρχαία Τραγωδία και τον Σαίξπηρ που ήταν οι θεματικοί άξονες των προηγούμενων χρόνων.

Το ‘Θέατρο των Ιδεών’ συνδέεται με το αστικό δράμα στις βόρειες λογοτεχνίες και η επιρροή του στην ελληνική δραματολογία εισάγει κοινωνικούς προβληματισμούς πάνω στην ατομική ανεξαρτησία, τα προβλήματα των διαπροσωπικών σχέσεων, τις θρησκευτικές επιρροές και τις κοινωνικές προλήψεις.  

Οι μοντερνιστές Ίψεν, Βέντεκιντ, Στρίντμπεργκ, Σνίτσλερ αλλά και οι Ξενόπουλος, Καζαντζάκης, Ταγκόπουλος, Παλαμάς αρθρώνουν μια διαμαρτυρία μέσα από το θέατρο για τα κοινωνικά δρώμενα. Η τάση αυτή καταγράφει την κοινωνική υποκρισία, την ηθική στα ζητήματα των ερωτικών σχέσεων, την χειραφέτηση της γυναίκας, την κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και μεμονωμένες πράξεις σαν ειδικές περιπτώσεις ενός κοινωνικού κώδικα.

Το ΒΕΤΟΝ7 σε μια συγκυρία που η πνευματικότητα στην τέχνη αναζητά ταυτότητα και αληθινές πηγές έμπνευσης, σε συνεργασία με τις ομάδες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ προτείνει κείμενα από τον Στρίντμπεργκ στον Καζαντζάκη για ένα μακρύ ταξίδι με όχημα το θέατρο και σταθερό σημείο αναφοράς την απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη και την κοινωνία.