Το Sound Acts, μια συνάντηση, ένα showcase δημιουργικών συζεύξεων μεταξύ μουσικής/ήχου, performance art/ενσώματης επικοινωνίας και φύλου/σώματος/ακτιβισμού, το πρώτο φεστιβάλ τέτοιου τύπου στην Ελλάδα που ήδη καθιερώνεται ως ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη, πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Αθήνα στις 5 – 8 Μαΐου 2016, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Κεντρική στην οργάνωση του event είναι η ομάδα του πρώτου ελληνικού queer μουσικού label, ΦΥΤΙΝΗ. Φέτος, με τη συνδρομή στην επιμέλεια της διεθνούς φήμης ακαδημαϊκού Holly Ingleton από το London College of Communication και την υποστήριξη του νεοσύστατου AMOQA (Athens museum of queer arts), τριάντα πέντε καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες, αλλά και ακαδημαϊκοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα συναντηθούν στις τρεις ημέρες του φεστιβάλ.

Ξεπερνώντας τα τετριμμένα, μέσα από πρωτότυπες θεωρητικές παρουσιάσεις, συζητήσεις αλλά και σπάνιες μουσικές ή όχι performances, το κοινό του Sound Acts έρχεται μεταξύ άλλων αντιμέτωπο με την ιδέα του post-performance, του work-in-progress και του happening, την αντι-τέχνη, τις διαδικτυακές ταυτότητες και την κυβερνητική, την DIY αισθητική τοu dada και του fluxus, τις πολιτικές των αποκειμενοποιημένων σωμάτων, το drag show, το φεμινιστικό και queer λόγο και τις μετα-αποικιακές θέσεις στην τέχνη. Με τον τρόπο αυτό προ(σ)καλείται να αναστοχαστεί και να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται και προσλαμβάνεται η μουσική και η τέχνη γενικότερα, όπως και το ποια είναι τα υποκείμενα από τα οποία ξεκινάει και στα οποία απευθύνεται.

Το Sound Acts είναι ένα καθαρά αυτοοργανωμένο φεστιβάλ, που δεν στηρίζεται από εμπορικούς σπόνσορες και μεγάλους χορηγούς, αλλά χρηματοδοτείται απευθείας από την οργανωτική ομάδα, τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες και το κοινό, με τη βοήθεια του crowd–funding. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Στο Sound Acts 2016 συμμετέχουν:

Aimée Lê / Akoo-o Collective / Alyssa Moxley / Άννα Μαρία-Κάντα / Αναστάσης Γερμανίδης / Aris Powerboy / Βασιλεία Στυλιανίδου / Bettina Köster / Charles Céleste Hutchins / Γεωργία Καρύδη / Diego Orihuela / Eve Libertine & Charles Webber / ΦΥΤΑ / Heidi Hörsturz / Holly Ingleton & Cathy Lane / Istanbul Queer Art Collective / Jennifer Torrence / Johnny Pavlatos / Κασσιανή Κάππελου / Maria Papadomanolaki / Natasha Lall / Neele Hülcker / Nicola Woodham / Nicephor Herrantes / Νικόλαος Βούρδουλας & Λουίζα Δολόξα /Pauline Boudry & Renate Lorenz / Pêdra Costa / Peter Cant and Krzysztof Honowski / Quimera Rosa / Robin Buckley / Radio Opera / Σοφία Μπέμπεζα / Tim Lienhard presents “One Zero One” / Τριτοτέταρτες / Χαράλαμπος Γωγιός / Zillah Minx presents “She’s a Punk Rocker”