Η Τζούλιαν Μουρ, η οποία έχει τιμηθεί με Academy Award, BAFTA και Emmy, είναι γνωστή για το εύρος της δουλειάς της και τις ποικίλες αξιοσημείωτες ερμηνείες της. Έχοντας πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 70 ταινίες, είναι η πρώτη Αμερικανίδα στην οποία έχουν απονεμηθεί κορυφαία βραβεία στα φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου (για την ταινία “The Hours”, 2002), της Βενετίας (Far from Heaven, 2002), αλλά και στις Κάννες (για το “Maps to the Stars”, 2014).

Μαζί της θα είναι ο Αργεντινός σκηνοθέτης Μαριάνο Κον (Mariano Cohn), ο Ιταλός σκηνοθέτης Λεονάρντο ντι Κοστάντσο (Leonardo Di Costanzo), η Γαλλίδα σκηνοθέτης και κάτοχος του Χρυσού Λέοντα του 2021 Οντρέ Ντίγουαν (Audrey Diwan), η Ιρανή ηθοποιός Λέιλα Χαταμί (Leila Hatami), ο Βρετανός συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο (Kazuo Ishiguro) και ο Ισπανός σκηνοθέτης Ροδρίγο Σορογκογιέν (Rodrigo Sorogoyen).

Τα βασικά βραβεία του φεστιβάλ είναι ο Χρυσός Λέοντας (Leone d’Oro), που απονέμεται στην καλύτερη ταινία του φεστιβάλ, ο Ασημένιος Λέοντας (Leone d΄Argento) που απονέμεται στον καλύτερο σκηνοθέτη και το Κύπελλο Βόλπι (Coppa Volpi), που απονέμεται στους καλύτερους ηθοποιούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ | labiennale.org || Φωτογραφία: Ανακτήθηκε από: coolidge.org, “Julianne Moore to be honored with the Coolidge Award”