Σύγχρονες πειραματικές ταινίες και μουσικοί αυτοσχεδιασμοί, σε διαδοχή και ακολουθία, συνθέτουν και αποδομούν εναλλακτικές αναγνώσεις ήχου και εικόνας.

Στο φετινό INMUTE, ο κλαρινετίστας Xavier Charles, μέλος του σχήματος Dans Les Arbres και της ορχήστρα αυτοσχεδιαστών ONCEIM, σε μια ιδιαίτερη σύμπραξη με τρεις μουσικούς της Αθηναϊκής σκηνής. Την Σοφία Λαμπροπούλου, η οποία με βασικό όργανο το κανονάκι κινείται από την παραδοσιακή μουσική στην σύγχρονη σύνθεση και το punk, τον μουσικό και αυτοσχεδιαστή Γιάννη Κοτσώνη, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής σκηνής της Αθήνας για πάνω από μια δεκαετία και τέλος τον κιθαρίστα και εμπνευστή του INMUTE, Μιχάλη Μοσχούτη.

Πρόγραμμα Προβολών

I Don’t Think I Can See An Island (διάρκεια 4′ 10″)
Christopher Becks & Emmanuel Lefrant (2016)

Printemps au Jardin des Plantes à Paris (διάρκεια 3′ 12″)
Dominik Lange (2007)

Silence Lurks (διάρκεια 5′ 10″)
Jacques Perconte (2011)

Le Granier Paysages, Etude No 1 (διάρκεια 15′)
Olivier Fouchard (2007)

Hello Doctor Mesmer (διάρκεια 5′)
Raphaël Maze & Ben Miller (2015-2016)

Hanging (διάρκεια 4′)
Guillaume Cailleau (2014)

Glauque François (διάρκεια 4′ 30″)
Yves-Marie Mahé (2009)

Autoportrait (διάρκεια 5′ 38″)
ERIKM (2008)

Haut/Saut (διάρκεια 3′)
Béatrice Slasak (1992)

Το INMUTE ξεκίνησε το 2013 και με την στήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος, ανέθεσε νέα έργα σε διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως οι Kassel Jaeger, Jacob Kirkegaard, Philip Jeck, Mike Cooper, Lawrence English, Maya Dunietz, Fritz Welch, Νίκος Βελιώτης κ.α. Παράλληλα, έχει δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει ταινίες σπουδαίων καλλιτεχνών του πειραματικού κινηματογράφου, όπως των Stan Brakhage, Man Ray, Hans Richter, Harry Everett Smith, Wallace Berman, Guy Maddin, Germaine Dulac, James Sibley Watson, Paul Clipson, Makino Takashi και Greg Pope.