Χάλκινα Πνευστά και φωνητικά αποδίδουν επιλεγμένα αποσπάσματα από διάσημες όπερες και κοντσέρτα στη διάρκεια της εναρκτήριας συναυλίας του Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 18 έως τις 21 Μαίου.

Χάλκινα Πνευστά και φωνητικά αποδίδουν επιλεγμένα αποσπάσματα από διάσημες όπερες και κοντσέρτα στη διάρκεια της εναρκτήριας συναυλίας του Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 18 έως τις 21 Μαίου.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και το Εργαστήριο Πνευστών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το σύνολο Melos Brass, που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης θα ανοίξει το Φεστιβάλ την Κυριακή 18 Μαΐου συμπράττοντας με ανερχόμενους Νέους Eλληνες Σολίστ, όπως η υψίφωνος Μαρία Μηλολιδάκη και ο Παύλος Σεράσης στο κλαρινέτο, αλλά και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, σε μια συναυλία που θα επαναληφθεί την Τρίτη 20 Μαΐου.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με το διάσημο αμερικανό τρομπετίστα Ρεξ Ρίτσαρντσον, το Κουαρτέτο Τζαζ «Νάκας» και την Big Band-Μεγάλη Μπάντα του Δήμου Αθηναίων (Δευτέρα 19/05) και ολοκληρώνεται με το σύνολο χάλκινων πνευστών German Brass (Τετάρτη 21/05).

info
18-21 Μαΐου, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής
Ολες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 8.30 μ.μ.