Παρουσιάστηκαν τα τραγούδια του ανανεωμένου θεσμού που συνδιοργανώνουν, για τρίτη χρονιά, η ΕΡΤ και η ΔΕΘ, την 1η και την 3η Νοεμβρίου, στο γήπεδο της Πυλαίας.

Παρουσιάστηκαν τα 16 τραγούδια του ανανεωμένου θεσμού που συνδιοργανώνουν, για τρίτη χρονιά, η ΕΡΤ και η ΔΕΘ, την 1η και την 3η Νοεμβρίου, στο γήπεδο της Πυλαίας.

Eνα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του φετινού Φεστιβάλ είναι η μεγάλη ποικιλία ήχων και ρυθμών των διαγωνιζόμενων τραγουδιών. Χασάπικα, ροκ μπαλάντες, χιπ-χοπ, ζεϊμπέκικα αλλά και ηλεκτρικά τραγούδια θα ζητήσουν τις ψήφους κοινού και κριτικής επιτροπής!

Την 1η Νοεμβρίου, στην ημιτελική βραδιά, θα διαγωνιστούν 16 τραγούδια από τα οποία τα 10 θα περάσουν στον τελικό της 3ης Νοεμβρίου.

Η επιλογή των 10 τραγουδιών θα γίνει από την καλλιτεχνική επιτροπή και από το κοινό (μέσω televoting και SMS) σε ποσοστό 50-50.

Στον τελικό της 3ης Νοεμβρίου, η καλλιτεχνική επιτροπή και το κοινό, επίσης σε ποσοστό 50-50, θα επιλέξουν τρία από τα 10 τραγούδια, στα οποία θα απονεμηθούν το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βραβείο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Καλλιτεχνική Επιτροπή θα απονείμει και τρία ειδικά βραβεία σύνθεσης, στίχου και ερμηνείας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρουσιάστηκνα τα τραγούδια, έγινε και η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των 16 τραγουδιών στον ημιτελικό της 1ης Νοεμβρίου ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν και τα video clips των τραγουδιών.

Οι διαγωνιστικές βραδιές του Φεστιβάλ θα πλαισιωθούν από δύο μεγάλες συναυλίες: την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου θα ακουστούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα σε ένα αφιέρωμα που επιμελούνται η Λίνα Νικολακοπούλου και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Tο Σάββατο 3 Νοεμβρίου ο Φίλιππος Πλιάτσικας, συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ αλλά και ηλεκτρικής μπάντας θα τραγουδήσει παλιότερες και νέες επιτυχίες του.

Στη συναυλία αυτή θα βρεθούν μαζί του στη σκηνή ο Στάθης Δρογώσης και το συγκρότημα \”Δραμαμίνη\”, οι οποίοι συμμετείχαν ως διαγωνιζόμενοι στο πρώτο ανανεωμένο Φεστιβάλ Τραγουδιού του 2005. Μαζί τους ακόμη θα είναι ο MC Yinka.

Την παρουσίαση των δύο βραδιών του Φεστιβάλ έχουν αναλάβει οι αδελφές Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα. Τη σκηνοθεσία έχει ο Ακης Σταματιάδης και τη σκηνογραφία ο Ηλίας Λεδάκης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ, έχει η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Αντώνης Ανδρικάκης και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου

INFO
1η και την 3η Νοεμβρίου, στο γήπεδο της Πυλαίας, Πληροφορίες για τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στη διεύθυνση: http://www.festivaltragoudiou.gr/