Την πόρτα του Φεστιβάλ Τραγουδιού θα ανοίξει ο Γιάννης Ζουγανέλης που θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής ενώ οι  διαγωνιστικές βραδιές θα πλαισιωθούν από δύο μεγάλες συναυλίες. Στην πρώτη θα ακουστούν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα, συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με διευθυντή ορχήστρας τον Ανδρέα Πυλαρινό. Ένα αφιέρωμα στο οποίο συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Γιάννης Κότσιρας, Ραλλία Χρηστίδου και Ζωίτσα Κουρούκλη. 

Στην δεύτερη συναυλία ο γνωστός τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μας θυμίσει τους πιο σημαντικούς σταθμούς της 20χρονης διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι. Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν οι: Βασίλης Καζούλης,  Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, Αντώνης Μιτζέλος και το συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα. Τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα συνοδεύουν η ηλεκτρική του μπάντα κι ένα κουαρτέτο εγχόρδων.

Στις 9 Οκτωβρίου, στην ημιτελική βραδιά, θα διαγωνιστούν 16 τραγούδια, από τα οποία τα 10 θα περάσουν στον τελικό. Η επιλογή των  τραγουδιών θα γίνει από την καλλιτεχνική επιτροπή και από το κοινό (μέσω televoting και SMS) σε ποσοστό 50%-50%. Στον τελικό της 11ης Οκτωβρίου η καλλιτεχνική επιτροπή και το κοινό, επίσης σε ποσοστό 50%-50%, θα επιλέξουν τρία από τα δέκα τραγούδια, στα οποία θα απονεμηθούν το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βραβείο αντιστοίχως.