Η τρίτη έκδοση του διήμερου φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής στην Αθήνα, που παρουσιάζεται από το Σύνολο Παλιάς Μουσικής Ex Silentio

… θα υποδεχθεί τους ακροατές του το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου 2012.

Με αναφορά στον Ζαν Ζακ Ρουσώ και τίτλο εμπνευσμένο από τη θεωρία του για τη μουσικότητα των διαφόρων γλωσσών, ξεκινά η Τρίτη έκδοση του διήμερου φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, με οικοδεσπότη το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Ex Silentio και φετινή καλεσμένη τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, θα ερμηνευτούν έργα από την περίοδο του Μεσαίωνα αλλά και της Αναγέννησης, από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, συνθετών όπως οι J. Ciconia, G. De Machaut και Gh. Da Firenze.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 20:30, το σχήμα παραμένει, αλλάζει όμως η αίθουσα και το ύφος… Η δεύτερη και τελευταία συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και είναι αφιερωμένη στο Ιταλικό Μπαρόκ με έργα G. Carissimi, C. Monteverdi και A. Corelli, μεταξύ άλλων.

Το Ex Silentio αποτελούν οι Δημήτρης Κούντουρας – φλάουτο με ράμφος, Ανδρέας Λινός – βιέλα, Ιάσων Ιωάννου – μπαρόκ τσέλο, Δημήτρης Τίγκας – βιολόνε και Μάρκελλος Χρυσικόπουλος – τσέμπαλο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Δημήτρης Κούντουρας.