Το πρώτο Φεστιβάλ Ακουστικής Κιθάρας ξεκινά στην Αθήνα με τρεις βιρτουόζους μουσικούς του είδους να δίνουν live συναυλίες στην Αθήνα! Από τις 3 έως τις 5 Απριλίου ετοιμαστείτε για το πρώτο φεστιβάλ του πιο αγαπημένου μας μουσικού οργάνου.

Το πρώτο Φεστιβάλ Ακουστικής Κιθάρας ξεκινά στην Αθήνα με τρεις βιρτουόζους μουσικούς του είδους να δίνουν live συναυλίες στην Αθήνα! Από τις 3 έως τις 5 Απριλίου ετοιμαστείτε για το πρώτο φεστιβάλ του πιο αγαπημένου μας μουσικού οργάνου.

Ένα νέο φεστιβάλ έρχεται τον Απρίλη στην πρωτεύουσα, κάνοντας μας να δούμε πόσο ανάγκη είχαμε ως μουσικόφιλοι μία τέτοια διοργάνωση!

Το πρώτο Φεστιβάλ Ακουστικής Κιθάρας θα περιλαμβάνει συναυλίες και workshops και θα πραγματοποιηθεί στο Αθηνά Live-Ωδείο Τέχνης Γ. Β. Φακανάς, στο Νέο Φάληρο.

Η ανάγκη για τη μετάδοση του πλούτου των ήχων της ακουστική κιθάρας στο ευρύ κοινό έδωσε την ιδέα και την πρωτοβουλία στους διοργανωτές να δημιουργήσουν το εν λόγω φεστιβάλ.

Μάλιστα, πρόκειται για διοργανωτές, οι οποίοι είναι άνθρωποι που εργάζονται και διδάσκουν στο Ωδείο Τέχνης, που τους διακατέχει προσωπικά και καλλιτεχνικά η ανάγκη να παρουσιάσουν τον κόσμο και τον πλούτο της ακουστικής κιθάρας στο ελληνικό κοινό.

Έτσι, μέσα από το φεστιβάλ θα επιδιώξουν να μας φέρουν σε επαφή με σπουδαίες συνθέσεις ταλαντούχων μουσικών του είδους.

Στο φετινό εναρκτήριο φεστιβάλ είναι προγραμματισμένες να γίνουν τρεις συναυλίες και αντίστοιχα εργαστηριακά σεμινάρια από τρεις βιρτουόζους σολίστες και συνθέτες του είδους.

Ο Βρετανός Jon Gomm, ανερχόμενο αστέρι της ακουστικής σκηνής της χώρας του, ερμηνεύει τις γεμάτες από επιρροές θρυλικών μουσικών συνθέσεις του, με μια δεξιοτεχνία που αφήνει άφωνους τους θεατές λόγω της τεχνικής και των αλλοιωμένων κουρδισμάτων του.

Ο Michael Watts, Βρετανός κι αυτός, αλλά γεννημένος στο Εκουαδόρ, θεωρείται πλέον ένας απ\’ τους σημαντικότερους μουσικούς του είδους στην Ευρώπη. Σε ηλικία μόλις 22 ετών απέσπασε το βραβείο Acoustic Guitar of the Year του περιοδικού Guitarist. Στις συναυλίες του ανά τον κόσμο δε διστάζει να πειραματιστεί φέρνοντας τον εαυτό του και την κιθάρα του στα όρια μέσα από διαφορετικά κουρδίσματα και προχωρημένους δακτυλισμούς.

Ο Γάλλος Pierre Bensusan είναι ένας κιθαρίστας στον οποίο η ακουστική κιθάρα του 20ού αιώνα οφείλει πολλά. Είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί το κούρδισμα Dadgad (Re, La, Re Sol, La, Re) και αναμφισβήτητα έχει γράψει τις πιο υπέροχες μουσικές συνθέσεις που έχουν υπάρξει ποτέ για όλα τα είδη της κιθάρας. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνεται απ’ το γεγονός ότι είναι ο πρώτος σολίστας ακουστικής κιθάρας που έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη δισκογραφική εταιρεία Favoured Nations του Steve Vai. Η επίσκεψή του στην Ελλάδα και η συμμετοχή του στο Φεστιβάλ είναι μια σπάνια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί από κανέναν μουσικό και φίλο της μουσικής.

Εκτός από τις τρεις συναυλίες, που πραγματοποιούνται στις 3, 4 και 5 Απριλίου αντίστοιχα, οι τρεις μουσικοί πραγματοποιούν και από ένα εργαστηριακό σεμινάριο έτσι ώστε η πρόθεση των διοργανωτών για ένα άρτιο μουσικό event να πραγματοποιηθεί με τον πιο συνολικό και άμεσο τρόπο.

Info
1ο Φεστιβάλ Ακουστικής Κιθάρας
3 έως 4 Απριλίου
3 Απριλίου: Jon Gomm
4 Απριλίου: Michael Watts
5 Απριλίου: Pierre Bensusan
Ώρα έναρξης συναυλιών: 22:00
Ώρα έναρξης σεμιναρίων: 14:00
Εισιτήρια: 25 ευρώ η κάθε συναυλία
65 ευρώ για τις τρεις
50 ευρώ κάθε σεμινάριο
Αθηνά Live, Λ. Ποσειδώνος 3
Τηλ.: 210 4813605, 4819355
[email protected]
http://www.fakanas.gr/
Διοργάνωση
Ωδείο Tέχνης Γ.Β.Φακανάς
Χορηγοί Επικοινωνίας
http://www.classicalmusic.gr/
http://www.goculture.gr/
http://www.pathfinder.gr/
Περιοδικό Ως3