Με την παράσταση \”Λόξα και Δόξα του Γ. Ξανθούλη από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας και την απονομή των βραβείων έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Με την παράσταση \”Λόξα και Δόξα\” του Γ. Ξανθούλη από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας και την απονομή των βραβείων έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007.

Το Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από το Δήμο Ορεστιάδας, ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Μάριου Πλωρίτη. Ο Αλέξης Κωστάλας και ο Γιώργος Παπαστεφάνου ήταν οι κεντρικοί παρουσιαστές του.

Στο διαγωνιστικό μέρος συμμετείχαν έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα, που επιλέχθηκαν από τις δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής της προκριματικής φάσης.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από τους: Πρόεδρος: ο θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής και μυθιστοριογράφος Παύλος Μάτεσις και Μέλη οι (αλφαβητικά): Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός),Γιάννης Μακρίδης (συνθέτης), Μιχάλης Παπανικολάου (σκηνοθέτης), Ντίνος Πετράτος (σκηνογράφος,ενδυματολόγος).

Tο Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου \”Εν Δράσει\” και η \”Θεατρική Διαδρομή Καλαμάτας\” απέσπασαν από έξι βραβεία η κάθε ομάδα, τέσσερα βραβεία οι \”Αθεράπευτοι\” Ιωαννίνων, ένα βραβείο η Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Ν. Δράμας και δύο έπαινοι απονεμήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.