Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της ποικιλομορφίας και η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των φύλων στον τομέα του gaming μέσω της εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης σε ψηφιακές δεξιότητες, παρέχοντας σε κορίτσια και γυναίκες, εργαλεία και ευκαιρίες να γνωρίσουν καλύτερα τη βιομηχανία των ψηφιακών παιχνιδιών και του προγραμματισμού. Οι συμμετέχουσες θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να ενημερωθούν για μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές απασχόλησης και για τη δικτύωσή τους στη βιομηχανία του gaming.

Τα κορίτσια και οι γυναίκες παίζουν σήμερα σε μεγάλο ποσοστό βιντεοπαιχνίδια, αποτελούν ωστόσο τη μειονότητα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών. Σύμφωνα με μελέτες, η αναπαράσταση γυναικείων χαρακτήρων στα παιχνίδια συνεχίζει να είναι μέχρι και σήμερα προβληματική και συχνά βασισμένη πάνω σε στερεότυπα. Οι αφηγήσεις και οι χαρακτήρες που απεικονίζονται στα ψηφιακά παιχνίδια περιορίζονται επίσης συχνά από την έλλειψη ποικιλομορφίας σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και παραγωγή τους.

Κατά τη διάρκεια της σειράς εργαστηρίων, συμμετέχουσες από όλη την Ελλάδα θα μάθουν βασικές αρχές ανάπτυξης παιχνιδιών μέσα από διαδικτυακές συνεδρίες με την υποστήριξη ειδικών από τη βιομηχανία gaming. Το επίκεντρο του προγράμματος θα είναι η ανάπτυξη βασικών γνώσεων στον τομέα του προγραμματισμού και του σχεδιασμού παιχνιδιών. Οι συμμετέχουσες θα έχουν τέλος την ευκαιρία να συζητήσουν σε live σύνδεση με προσκεκλημένες επαγγελματίες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ιρλανδία, οι οποίες θα μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τον χώρο.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν online, σε ελληνική γλώσσα και απευθύνονται σε κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 9 έως 40 ετών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, κατόπιν ηλεκτρονικής δήλωσης μέχρι και τις 31.03.2021. Προσοχή: Η εγγραφή αφορά τη συμμετοχή σε όλη την ενότητα (3 συνεδρίες ανά ηλικία/είδος εργαστηρίου).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1) Εργαστήρια για κορίτσια (9 – 12 ετών):
2.4.21, 17:00 – 20:00
3.4.21, 17:00 – 20:00
4.4.21, 17:00 – 20:00
Δηλώσεις συμμετοχής:εδώ.

2) Εργαστήρια για γυναίκες:
8.4.21, 18:00 – 21:00
15.4.21, 18:00 – 21:00
22.4.21, 18:00 – 21:00
Δηλώσεις συμμετοχής: εδώ.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Πλατφόρμα Zoom

Εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες online εργαστηρίων:
Dr. Ελένη Χριστοπούλου, Εκπαιδεύτρια, Διδάσκουσα Τμήματος Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
M.Sc. Μάριος Μαγιολαδίτης, Εκπαιδευτής
M.Sc. Αθανάσιος Καπελώνης, Game developer
Σοφία Κωνσταντοπούλου, Εκπαιδεύτρια για ζητήματα φύλου

Καλεσμένες ομιλήτριες:
Μαριλένα Παπακώστα, Head Of Brand Marketing at Frontier Developments, UK
Μαρία Σαριδάκη, Eρευνήτρια / Kαλλιτεχνική διευθύντρια “TRUST IN PLAY”, GR
Μιχαέλα Βαλασιάδη, Gamer / Φοιτήτρια ψυχολογίας, ΙΕ
Barbara v. Hunnius, Lead Developer, the Good Evil GmbH, DE