Η Σάσα Βούλγαρη ιστορεί ένα ύμνο για τη Σελήνη…  με φόντο το φεγγάρι, τη Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 στο Δημοτικό Πάρκο Νεαπόλεως.

Απαλό το φως του φεγγαριού ζωγραφίζει μονοπάτια απάνω στο νερό της θάλασσας. Γλιστράει… λες πως ταξιδεύει σαν αερικό το λαμπερό του φως κι αποκαλύπτει μυστικά κρυμμένα ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων.

Απρόσμενα και μυστηριακά, ερωτικά, τρομακτικά κι αλλόκοτα…

Αυτά που ξέρει το φεγγάρι κανείς δεν τα γνωρίζει.

Κρατάει η σελήνη καλά το μυστικό της φως.

Πανάρχαιοι θρύλοι που μιλούν για τις απαρχές του κόσμου, ιστορήσεις για τις μαγικές δυνάμεις του φεγγαριού, μαγικά εξωτικά παραμύθια για έρωτες μυθικούς, και παιχνίδια πονηρά που αποκαλύπτονται στο φως της πανσελήνου.  Ερωτικά ποιήματα και τραγούδια που υμνούν το ασημένιο φως του φεγγαριού, τον έρωτα και τη φύση.

Με την προφορική αφηγήτρια Σάσα  Βούλγαρη

Και με τον δεξιοτέχνη του νέυ Χάρη Λαμπράκη

Πρωτότυπη ιδέα – σχεδιασμός προγραμμάτων, επιμέλεια κειμένων, αφήγηση και τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη

Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη

Σπούδασε Ψυχολογία και Παιδαγωγικά και ειδικεύτηκε σε εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας και δημιουργικής απασχόλησης. Σχεδίασε και συμμετείχε σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ανήκει στους πρωτεργάτες της επαγγελματικής νεο – αφήγησης και το 2013 γιόρτασε τα 20 χρόνια πορείας της με σταθερές συνεργασίες σε Μουσεία, στα οποία καθιέρωσε την επαγγελματική αφήγηση (Κυκλαδικής, Γουλανδρή – κέντρο Γαία, Μπενάκη, Λαϊκής Τέχνης, Παιδικής Τέχνης, Λεβέντειο Πινακοθήκη, κ.α.) και άλλους πολιτιστικούς χώρους (Θέατρα Φούρνος και Μεταξουργείο, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Ίδρυμα Θεοχαράκη, κα.)

Από το 2010 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου συντονίζει σεμινάρια  για την Τέχνη της Αφήγησης και δημιουργεί διαθεματικά προγράμμματα για ενήλικο και παιδικό κοινό με παραδοσιακές ή και επώνυμες ιστορίες.

Διδάσκει την Τέχνη της Αφήγησης, με τη δική της μέθοδο, από το 1995 ενώ ο αφηγηματικός της τρόπος έχει επηρεάσει σημαντικά τις νεότερες γενιές αφηγητών.

Το 1998 αφηγήθηκε 13 ελληνικά παραμύθια στην ΕΤ1. Παραμύθια της έχουν δημοσιευτεί στους «Ερευνητές» της Καθημερινής και στο free press ΤaΛΚ.

Το Δεκέμβριο του 2013 κλήθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή να δημιουργήσει, σκηνοθετήσει και να αφηγηθεί «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων» πλαισιώνοντας την 1η  επίσημη παρουσίαση της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ.

Το 2014 και το 2015 ήταν υποψήφια της SCBWI – Greece ως storyteller – η πρώτη φορά που επαγγελματίας αφηγητής αντιπροσωπεύει την Ελλάδα – για το Διεθνές Σουηδικό Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award*.

Ο μουσικός Χάρης Λαμπράκης

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Μαθητής του Μάριου Μαυροειδή στη μουσική, της Σύλβιας Κουτρούλη και του Ömer Erdoğdular στο νέυ.

Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τo 2006 συμμετέχει μαζί με το συγκρότημα Χάρης Λαμπράκης Quartet σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στην Κύπρο ενώ έχουν εκδώσει δύο άλμπουμ: «Θέα» το 2010, και «Μετέωρα», το 2012.

Από το 1996 αποτελεί βασικό μέλος των Primavera en Salonico έχοντας δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, Μαρόκο, Ταϊβάν και Ισραήλ.

Από το 2010 διδάσκει στο Κέντρο Ερέυνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (Κ.Ε.Π.Ε.Μ.) – Αρχείο Σίμωνος Καρρά