Το Faust Bar-Theatre-Arts ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που φιλοξενεί τον Μάρτιο 2014, με ομάδες και καλλιτέχνες που κινούνται στο χώρο της World Music, του Καμπαρέ και του Bar-Theatre.

Λίγα λόγια για τον χώρο…

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ένα τριώροφο διατηρητέο, το Faust,ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων και από τον Οκτώβριο του 2011 φιλοξενεί τις δραστηριότητες μουσικής σκηνής – bar – θεάτρου και λοιπών εικαστικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Από το λατινικό Faustus : «ευλογημένος», «ευοίωνος», «τυχερός»

Με τα χρόνια βέβαια μπήκε στη μέση η Αμφιβολία, λίγο πιο μετά η Γυναίκα, η Επιθυμία, πάνω απ΄όλα η Τέχνη ασφαλώς, κι έτσι τώρα πια δεν το αφήνει στην τύχη αλλά το κυνηγάει κάθε βράδυ με μουσική, χορό, θέατρο κι ό,τι άλλο βοηθάει να αδειάζουν τα ποτήρια πιο γρήγορα…


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2014:

Τρίτη 4 Μαρτίου: VaniLa Swing – – Ανανεωμένοι και ακόμα πιο δυνατοί, υπόσχονται ένα άκρως χορευτικό live με πολύ κέφι και όρεξη. Μια μίξη από rocknroll, rockabilly και λίγο swing, εμπλουτισμένα από τον ήχο του σήμερα.


Τετάρτη 5 Μαρτίου: Opera Chaotique – Το αγαπημένο μας, εξαιρετικά επιτυχημένο show με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ – Ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό. Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα.

Πέμπτη 6 Μαρτίου: Gumbo YaYa Band – Το όνομα Gumbo YaYa προέρχεται από τον Dr. John, ξακουστό μουσικό της Νέας Ορλεάνης. Το Gumbo είναι μια σούπα με πολλά και διάφορα συστατικά, ενώ το YaYa θα πει «πολλά να πούμε». Με εφτά μουσικούς επί σκηνής… έχουμε σίγουρα πολλά να πούμε!


Κυριακή 9 Μαρτίου: Andreas Polyzogopoulos QuartetHeart of the Sun – αφιέρωμα στη μουσική των Pink Floyd: Έπειτα από συναυλίες στη Νεα Υόρκη, Άμστερνταμ, Παρίσι, Βερολίνο το κουαρτέτο του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου έρχεται στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει το τελευταίο του cdHeartoftheSunThemusicofPinkFloyd“. Μια εκδοχή του μελωδικού και ψυχεδελικού κόσμου των Pink Floyd από ένα γκρουπ που αιωρείται ανάμεσα στη jazz, rock και ηλεκτρονικη μουσικη …


Δευτέρα 10 Μαρτίου: Aggeliki Toubanaki featuring Maria-Christina & The 7 Pedals  «On the edge…» Η αρπίστρια Maria Christina και η jazz vocalist Αγγελική Τουμπανάκη συμπράττουν, στήνοντας ένα «on the edge …» project, αυτοσχεδιασμού, πειραματισμού και πολυμορφίας. Jazz, funk και ambient ήχοι, δίνουν τη σκυτάλη σε παραδοσιακούς δρόμους και λαϊκές μουσικές ιστορίες.
Ηλεκτρική άρπα με loop , με πετάλια και παραμορφώσεις, συνυπάρχει σε ένα απόλυτο interaction με τους βοκαλισμούς και τον αυτοσχεδιασμό της φωνής που άλλοτε θυμίζει μπάσο και άλλοτε πνευστό.


Τρίτη 11 Μαρτίου: Afrodyssey Orchestra: Οι Afrodyssey Orchestra ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους το Μάρτιο του 2013 με το νέο πρωτότυπο ήχο τους στο χώρο της χορευτικής μουσικής στην Αθήνα. Το όνομά τους ήδη προϊδεάζει σχετικά με το στυλ και το ύφος της μουσικής τους, με παραπομπές στην Αφρική και στην Οδύσσεια ως ταξίδι-περιπέτεια. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την Ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση. 

Τετάρτη 12 Μαρτίου: Opera Chaotique – Το αγαπημένο μας, εξαιρετικά επιτυχημένο show με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ – Ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό. Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα.


Πέμπτη 13 Μαρτίου: StarWound – Οι StarWound επιστρέφουν στο Faust Bar-Theatre-Arts! Φέρνοντας τις νέες συνθέσεις τους πλάι διασκευές αγαπημένων κομματιών της διεθνούς jazz και rock σκηνής, υπόσχονται ένα ατμοσφαιρικό και γεμάτο ενέργεια Live…! Να είστε όλοι εκεί!


Κυριακή 16 Μαρτίου: Swing Shoes feat. Sugahspank! Η συνεργασία τους κρατάει 4 χρόνια και έχει σημαδέψει και τους δυο. Έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Gypsy Swing, Gospel, Blues, Παραδοσιακά στο blender.

Δευτέρα 17 Μαρτίου: Idra Κayne – Μισή Ελληνίδα μίση Αφρικανή.  Η Idra είναι η νέα Soul Funk Queen της πόλης. Uplifting set μεπρωτότυπουλικόκαι  κομμάτιααπό White Stripes, Jamiroquai,  Kesiah Jones, Stevie Wonder, Massive Attack , Amy Winehouse  καιάλλα…….not to be missed!


Τρίτη 18 Μαρτίου: Doros Dimosthenous and BandΈναςξεχωριστός Performer o ΔώροςΔημοσθένους  στηνσκηνήτου Faust σʼέναδυνατό live σερυθμός blues,swing και rock&roll.


Τετάρτη 19 Μαρτίου: Opera Chaotique – Το αγαπημένο μας, εξαιρετικά επιτυχημένο show με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ – Ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό. Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα.


Πέμπτη 20 Μαρτίου: Los Dos O Mas: Reggae, Latin, Funk, Swing, Rock και World Music. Οι αγαπημένοι μας Los Dos O Mas επιστρέφουν στο Faust για ένα live γεμάτο ενέργεια, κέφι, χορό, ζωντάνια!


Κυριακή 23 Μαρτίου: DrumVoice – Με κινητήριο δύναμη το πιο γνωστό Ελληνικό κρουστό όργανο, το ΝΤΑΟΥΛΙ, δημιουργήθηκε από τον Κούρτη Πέτρο μια ξεχωριστή ομάδα. Με οδηγό, τόσο το ίδιο το μουσικό όργανο όσο και τους ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς η DrumVoice κοιτάζει το ρυθμικό μας σήμερα αναγνωρίζοντας στο Νταούλι μια σπάνια δύναμη. Οι συνθέσεις δημιουργούν ένα δυνατό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό ρυθμικό περιβάλλον που συναγωνίζεται χωρίς καμιά προσπάθεια τις πασίγνωστες Βραζιλιάνικες ομάδες κρουστών.

Δευτέρα 24 Μαρτίου: Crime Swing Investigation – Οι CrimeSwingInvestigation βγαίνουν στην παρανομία με δικά τους κομμάτια αλλά και μαζί με την Ella, την Edith, τον Django, τον Σπάρτακο, το Χιώτη και άλλους πολλούς.


Τρίτη 25 Μαρτίου: Nasa Funk – Οι NASA FUNK δημιουργήθηκαν το 1999 στην Θεσσαλονίκη, από μουσικούς-μέλη παλαιότερων συγκροτημάτων με δισκογραφία, εμπειρία πολλών live εμφανίσεων και support σε μεγάλα ονόματα (James Brown, B.B. King, Dr. Feelgood, Godfathers, Mick Taylor, Alvin Lee, Snowy White κ.α.) με κοινό γνώμονα την FUNK μουσική.  Χαρακτηριστική ήταν η συμβολή τους στην εδραίωση ενός νέου ήχου στην ελληνική σκηνή συνδυάζοντας τη ζωντανή funk μουσική με το hip hop (σε συνεργασία με τους Warriorz) δίνοντας μουσικά ερίσματα σε μεταγενέστερα project της σκηνής.


Τετάρτη 26 Μαρτίου: Remi and the Dazzlers – Ο Remi, η μπάντα του και η χορευτική rock & roll ομάδα “TheDazzlers” παρουσιάζουν την παράσταση “Το απόλυτο Folk & Roll Show”, μια μουσικο-χορευτική συναυλία σε ρυθμούς rock & roll, folk, country, bluegrass με αυθεντική μουσική, ιστορίες του δρόμου και δυναμικές χορογραφίες σε ένα φαντασμαγορικό show αυθεντικής μουσικής και διασκευών Johnny Cash, Elvis, The Doors, Jerry Lee Lewis και άλλων rock & roll ηρώων της εποχής.


Πέμπτη 27 Μαρτίου: Ο Γιώργος Χρανιώτης και το συγκρότημά του Imitate your mother: Τάκης Τάνις (μπάσο), Λεβένταγας (ντραμς), Πάνος Βελούδινος (κιθάρα) και (φωνητικά), αναρωτιούνται….Isyourmotherasaint, issheadevilindisguise, anywayyouhavetoimitateher, cause she’ the top of the food chain.


Κυριακή 30 Μαρτίου: Idra Κayne – Μισή Ελληνίδα μίση Αφρικανή.  Η Idra είναι η νέα Soul Funk Queen της πόλης. Uplifting set μεπρωτότυπουλικόκαι  κομμάτιααπό White Stripes, Jamiroquai,  Kesiah Jones, Stevie Wonder, Massive Attack , Amy Winehouse  καιάλλα…….not to be missed!


Δευτέρα 31 Μαρτίου: Human Touch – Οι Human Touch,μετά από δεκατρία χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας κι ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σ’ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων.