Ένα τεχνικό εργαστήριο, μία οπτικοακουστική εγκατάσταση, μια έκθεση βίντεο, μια καλλιτεχνική συνεδρία και μια ανοιχτή συζήτηση ζωντανεύουν ξανά την Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Το εργαστήριο

Το τεχνικό εργαστήριο θα εξερευνήσει την διασύνδεση μουσικής και τεχνολογίας με την καθοδήγηση του Tomash Ghz. Οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στις βασικές αρχές του σχεδιασμού ψηφιακών κυκλωμάτων, της συγκόλλησης και του μουσικού προγραμματισμού με το μικροεπεξεργαστή Teensy. Φεύγοντας από το εργαστήριο, κάθε συμμετέχων θα έχει ολοκληρώσει ένα ολοδικό του DIY ψηφιακό drum machine με ελεγχόμενες μουσικές παραμέτρους και pattern sequencer. Ολόκληρη η κατασκευή του κυκλώματος θα σχεδιαστεί και θα παραχθεί σε ένα πολύ μικρό αριθμό αποκλειστικά για το FASMA, με custom artwork.

Οι εγκαταστάσεις

Δύο εγκαταστάσεις μεικτών μέσων από τους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες Alex Augier και Εύα Παπαμαργαρίτη προσκαλούν το κοινό να εμπλακεί με τους τρόπους που οι οπτικές τέχνες παίζουν με την αισθητηριακή μας αντίληψη και νοηματοδοτούν την μουσική εμπειρία.

Ο Alex Augier θα παρουσιάσει το vVvoxel, μια οπτικοακουστική εγκατάσταση που θέτει υπό ερώτηση την εύθραυστη φύση της αντίληψης και τη σχέση μεταξύ πραγματικού και ψηφιακού. Με την βοήθεια προβολής βίντεο, η ανατομία του κύβου αναδιαμορφώνεται, επιτρέποντας έτσι την ανάδυση μορφών που προηγουμένως ενυπήρχαν μονάχα ως λανθάνουσες.

Η Εύα Παπαμαργαρίτη θα παρουσιάσει τρία έργα βίντεο, το Prosomiosis, το New Nosthetics και το Artificial Wave. Αυτά τα έργα, βασισμένα στην αίσθηση του χρόνου, εμβαθύνουν σε ζητήματα σχετικά με την έννοια της συγχρονικότητας, της όσμωσης και διάλυσης του περιβάλλοντος χώρου μέσα από το ψηφιακό, όπως επίσης και της συνεχούς διάχυσης κατασκευασμένων εικόνων που καθορίζουν και τεμαχίζουν την καθημερινή εμπειρία.

Ο Zebra Katz

Το FASMA Festival, σε συνεργασία με το Red Bull Music Academy, προσκαλεί έναν από τους πιο επιφανείς καλλιτέχνες του κινήματος της queer rap, τον Zebra Katz, για μια εις βάθος παρουσίαση της δημιουργικής του μεθόδου, της ξεχωριστής οπτικής παρουσίας του και της DIY μουσικής του προσέγγισης.

Ανοιχτή συζήτηση

Το επόμενο απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών. Kύριο θέμα της συζήτησης αποτελούν οι ποικίλες πολιτικές απαρχές της ηλεκτρονικής μουσικής καθώς και το παρόν της. Η συζήτηση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα δημοσίων δράσεων της documenta14.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

vVvoxel by Alex Augier
Prosomiosis, New Nosthetics, Artificial Wave by Eva Papamargariti
Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Μαΐου
17:00 – 21:00

FASMA x RBMA: In session with Zebra Katz
Παρασκευή 5 Μαΐου
18:00 – 19:30

Workshop by Tomash Ghz
How to build your own drum machine
Σαββάτο 6 Μαΐου
14:00 – 18:00

Discussion: A political history of dance and electronic music – The invention of queer culture
Saturday 6th of May
19:00 – 20:00
*Η συζήτηση γίνεται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα δημοσίων δράσεων της documenta14


Το Fasma Festival θα πραγματοποιηθεί 4 – 7 Μαΐου 2017. Περισσότερες πληροφορίες για το μουσικό του πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.


Φωτογραφία θέματος: Εύα Παπαμαργαρίτη