«Η ιδέα είναι να επιτύχεις μια σχεδόν αφαιρετική αναπαραγωγή χωρίς να χάνεις την ουσία της παραστατικής αναπαράστασης. Με αυτόν τον τρόπο, το πορτρέτο γίνεται μια σύνδεση γεωμετρικών σχημάτων γύρω από ένα κεντρικό μάτριξ» δηλώνει ο Ιταλός αρχιτέκτονας και σχεδιαστής γραφιστικών.

Η ιδέα πίσω από το «FASHIOFF» εδράζεται στην ουσία της μόδας και την αιώνια εικόνα που έχει το κοινό για ορισμένες εμβληματικές φιγούρες του κόσμου της μόδας. Όπως υπογραμμίζει ο Babina, η μόδα είναι η έκφραση ενός δημιουργικού συνόλου στο οποίο ο τρόπος, ο κανόνας, η μελωδία, ο ρυθμός και ο τόνος συγκλίνουν για να ντύσουν ένα σώμα. Η αντανάκλαση αυτής της ουσίας ζωντανεύει στην τελευταία σειρά σχεδίων του καλλιτέχνη, στα οποία υμνεί τα πρόσωπα πίσω από τις διαχρονικές επιχειρηματικές φίρμες – ή, όπως τους αποκαλεί, τους «αρχιτέκτονες της μόδας» – με το να κάνει κολάζ και να συρράπτει στοιχεία μέχρις ότου προκύψει ένα ειδικά σχεδιασμένο πορτρέτο.

Το αποτέλεσμα είναι 20 έγχρωμα και απολύτως αφαιρετικά πορτρέτα σχεδιαστών μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Karl Lagerfeld, Coco Chanel, Donatella Versace και Jean Paul Gaultier. Κάθε ένα από αυτά έχει χαρακτηριστικά τα οποία είναι «σήμα κατατεθέν» των εμβληματικών σχεδιαστών και έτσι ο θεατής είναι σε θέση να τα ταυτοποιήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ