Η σειρά Φάροι που προβάλλεται από το Cosmote History έχει δώσει άλλο νόημα στις Κυριακές μας και έχει καταφέρει να μας καθηλώνει στη μικρή οθόνη.

Από την Κατερίνα Ηλιάκη

Κάθε αφήγηση μετατρέπεται σε μία ιδιαίτερη ιστορία, γεμάτη έντονες εικόνες που μας γεμίζουν αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα. Αφηγήσεις, αθλητών, γιατρών, αγροτών, μαθητών, ανθρώπων που έχουν ανακαλύψει αυτό που πραγματικά θέλουν, ακολουθούν τα όνειρά τους και αισθάνονται πληρότητα, μας ταξιδεύουν κάθε φορά που παρακολουθούμε τη σειρά ντοκιμαντέρ.

Δύο από τους πρωταγωνιστές που θα γνωρίσουμε στο έβδομο επεισόδιο, ο Ηλίας και ο Δημήτρης, μπορεί φαινομενικά να μην έχουν κανένα κοινό. Παρόλα αυτά, τους ενώνει η πίστη ότι η ζωή έχει νόημα μόνο όταν κάνουμε κάτι χρήσιμο για τους άλλους.

Ο Ηλίας Κατηρτσίγιανογλου και η ομάδα Surfers4Life

Υπάρχουν κάποια γεγονότα που αλλάζουν για πάντα τη ζωή μας… Το πιο σημαντικό όμως είναι ο τρόπος που τα διαχειριζόμαστε. Κάποιοι παραιτούνται στις δυσκολίες και άλλοι τις μετατρέπουν σε προκλήσεις. Ο Ηλίας είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβήθηκε αλλά ξεπέρασε τα όριά του.

Εργάζονταν ως πετυχημένος εμπορικός διευθυντής μιας μεγάλης πολυεθνικής, μέχρι τη στιγμή που προσβλήθηκε από καρκίνο. Η αντίδραση του δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς. Το γεγονός που τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει προσφέρει τίποτα σημαντικό στους ανθρώπους του και από τότε αποφάσισε να κάνει μία νέα αρχή. Αφού έδωσε τη μάχη του, ανέκτησε τις δυνάμεις του και πήρε τη ζωή του στα χέρια. Κινητοποιήθηκε και προσπάθησε να βοηθήσει τους συνανθρώπους του με όποιον τρόπο μπορούσε.

Δημιούργησε την ομάδα Surfers4Life, για να βοηθήσει και άλλους ασθενείς, διοργανώνοντας τον πρώτο διάπλου αλληλεγγύης του Ευβοϊκού, όπως και άλλες δράσεις (φεστιβάλ ευ ζην, μαγειρική για ανθρώπους που έχουν ανάγκη σίτισης, ομιλίες σε σχολεία και πολλά άλλα). Επόμενος στόχος η δημιουργία της Καλλίπολης, μιας συνοικίας ευ ζην!

Ο Δημήτρης Ζάννες δεν δίστασε να παλέψει με ένα ολόκληρο σύστημα

Το κρύο, η σκληρή δουλειά και οι μάχες με τα κύματα είναι η καθημερινότητα των ψαράδων στην Άνδρο. Ο Δημήτρης Ζάννες, όμως, δεν δίστασε να παλέψει και με ένα ολόκληρο σύστημα, όταν συνειδητοποίησε ότι αρκετοί συνάδελφοί του, καταστρέφουν τη θάλασσα…

Ξεκίνησε το δικό του αγώνα και έκανε τα πάντα για να αλλάξει και να βελτιώσει την κατάσταση. Δεν δίστασε να υψώσει τη φωνή του στα συμφέροντα αλλά και να ενημερωθεί σε βάθος γύρω από το ζήτημα, ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και γνωστοποιώντας το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή του. Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες οικολογικές οργανώσεις και στόχος του είναι να δημιουργήσει μία ζώνη προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος της περιοχής των Κυκλάδων!

Όπως φαίνεται, με πάθος και σκληρή δουλειά μπορούμε να αλλάξουμε κάθε κατάσταση και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Περισσότερα, όμως, θα μας πουν οι πρωταγωνιστές του έβδομου επεισοδίου των Φάρων την Κυριακή 26 Απριλίου, στις 23:00!