Αθήνα, 2017. Το ντοκιμαντέρ αυτό φέρνει στο φως την αφανή πλευρά της προσφυγικής κρίσης διερευνώντας τις σχέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ προσφύγων και εθελοντών, ως πηγή ελπίδας αντιμέτωπης με τη δύσκολη πραγματικότητα όσων αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Μέσα σε μία δύσκολη καθημερινή πραγματικότητα στην Αθήνα, επιδιώκουμε να αναδείξουμε θετικές στιγμές, να φέρουμε το φως που θα τρυπήσει το σκοτάδι μέσα από στιγμές προσφοράς, αλληλεγγύης και καλοσύνης.

Οι εθελοντές παραμένουν αποφασιστικά στην ξεχασμένη Ελλάδα. Πολύ λίγα μπορούν να ειπωθούν για αυτούς, αλλά οι σχέσεις που έχουν σχηματίσει με πρόσφυγες, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, έχουν οδηγήσει στην δημιουργία ενός δικτύου στήριξης που εκτείνεται σε όλη την ήπειρο για την αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας. Η ταινία δεν είναι μια ιστορία «συμπαράστασης», αλλά μια ιστορία για την συνύπαρξη.

Αφηγείται της ιστορίες πολλών ανθρώπων προκειμένου να τονίσει την ποικιλομορφία των εμπειριών και προκλήσεων που αντιμετώπισαν. Παρόλο που η εμπειρία κάθε ατόμου είναι μοναδική, θέλουμε να τονίσουμε κάτι κοινό που μοιράζονται όλοι οι πρόσφυγες και οι εθελοντές: την αξία των πραγματικών ανθρωπίνων σχέσεων για την αντιμετώπηση των δυσκολιών.

Συντελεστές:

Είδος ταινίας: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Daniel A. Azpe, Josepmaria Anglès
Παραγωγή: Albert Escuder
Διάρκεια: 76 λεπτά