Η έκθεση Στρατηγικές Επιβίωσης είναι μια ενιαία εγκατάσταση που περιλαμβάνει post-processed 3d εκτυπώσεις, γλυπτά από ύφασμα, ψηφιακές εκτυπώσεις και interactive video.

Ο Φανούρης Μωραΐτης με τη συγκεκριμένη δουλειά του ανελίσσει και διευρύνει την προσωπική έρευνα και τον πειραματισμό του, διερευνά νέες δυνατότητες απεικόνισης και νέες ποιότητες αφήγησης, προτάσσει μια διαφορετική αντίληψη θέασης, ερμηνείας και παρέμβασης. Η πρότασή του συγκροτεί μια ολοκληρωμένη και πολυδιάστατη μορφοποίηση, μια πολλαπλή σύνδεση εικόνων και καταστάσεων, υπαινικτικών και καθηλωτικών, πλούσιων και μεστών σε περιεχόμενο, συνδηλώσεις και πολλαπλές αναγνώσεις. Ο ίδιος προσδιορίζει αυτήν την ενότητα των έργων του ως Ημερολογιακή γλυπτική.

«Στο ημερολόγιο καταγράφει κανείς αυτό που θέλει να μείνει, αυτό που είναι σημαντικό· και είναι σημαντικό γιατί αποτυπώνει μια εσωτερική κίνηση. Με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο ημερολόγιο αντί για λέξεις έχει γλυπτά. H συμπλοκή ανθρώπου και ζώου είναι από τις πάγιες συλλήψεις του Φανούρη Μωραΐτη στο έργο του, αυτό που ξαφνιάζει με το ανοίκειο και το απρόσμενο που δημιουργεί. Στο κέντρο της γλυπτικής του αφήγησης, ως συνεκτικός κρίκος, είναι το κοάλα: ένα ζώο εντελώς ξένο και παράλληλα «εξωτικό» για τις προσλαμβάνουσες του ελληνικού τοπίου. Παρόλα αυτά είναι ένα ζώο που επισύρει συνειρμούς αθωότητας, παιδικότητας και τρυφερότητας, έχοντας ταυτόχρονα και τον χαρακτηρισμό ως «απειλούμενο είδος»Μαρία Θεοδωροπούλου.

Με καίριο κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό, αντισυμβατικό πνεύμα και συνειδητή ηθική στάση, ο Φανούρης Μωραΐτης απεικάζει τη ζωτική του σχέση με τον κόσμο θέτοντας ζητήματα οντολογικής τάξεως, προσεγγίζοντας τις αντιφάσεις και την πολυπλοκότητά μιας μεταβατικής εποχής, τις ανολοκλήρωτες προσπάθειες, τις τραυματικές εμπειρίες και τις συναισθηματικές ανασφάλειες σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, αποτυπώνοντας τις στιγμές του λαβώματος και της απομόνωσης, προτείνοντας, ωστόσο, την υιοθέτηση νέων μορφών συνύπαρξης, αλληλεγγύης και επικοινωνίας, επιβίωσης και υπέρβασης.

Ο Φανούρης Μωραΐτης (Νουράκο) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Στα έργα του καταγράφονται εικόνες κόσµων µέσα από την αναλογική και ψηφιακή πλαστική, την παραγωγή soſtware και τις αυτοεκδόσεις μικρών βιβλίων. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και απέκτησε MSc. στην Τέχνη και Τεχνολογία από το Chalmers University of Technology στη Σουηδία µε υποτροφία του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάση. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα στο Art Students League της Νέας Υόρκης και είναι απόφοιτος του Α΄ Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας όπου εκεί διδάσκει το μάθημα Ψηφιακή Τέχνη.

Στο χώρο θα τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid19, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.