Η Συλλογή Kerenidis Pepe και ο οργανισμός Association Phenomenon παρουσιάζουν τα φαινόμενα, ένα πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης διάρκειας μίας εβδομάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Ανάφη στις 5–12 Ιουλίου 2021, με προσκεκλημένους τους χώρους τέχνης 3 137, Enterprise Projects, The Island Club, ΤΟ ΟΧΤΩ και State of Concept Athens, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Με αφετηρία ερευνητικά ερωτήματα που αφορούν σε έννοιες όπως οι χωρικότητες και οι ετεροτοπίες, σε σχέση με το νησί ως τόπο, αλλά και με την ιστορία του, κάθε χώρος επιμελείται μίας ημέρας προτείνοντας και συντονίζοντας μία δράση —μία περφόρμανς, μία προβολή, μία βραδιά ανάγνωσης, ένα ομαδικό παιχνίδι, ένα έργο στο δημόσιο χώρο— η οποία θα αποτελέσει ένα από τα κεφάλαια μίας ανοιχτής και συνεχιζόμενης αφήγησης που θα εκτυλιχθεί στο χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021
Καλωσόρισμα από την ομάδα του Phenomenon και τους προσκεκλημένους χώρους.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021
Tο State of Concept Athens παρουσιάζει τις Εξόριστες Σκέψεις, μία σειρά παρεμβάσεων για την έννοια της εξορίας μαζί με ένα νέο έργο της Μαρίας Σιδέρη.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021
ΤΟ ΟΧΤΩ παρουσιάζει τα Δεδομένα: 1ον Η στιγμιαία ακινησία, 2ον Τα σπασίματα, ένα έργο του VASKOS και μία περφόρμανς της ομάδας Nova Melancholia (Βασίλης Νούλας, Κώστας Τζημούλης και Δέσποινα Χατζηπαυλίδου).

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021
Το The Island Club παρουσιάζει Μία Ημέρα, μία σειρά εικαστικών παρεμβάσεων, μία παρουσίαση βιβλίου και μία περφόρμανς από τα μέλη του —Άδωνη Αρχοντίδη, Αντρούλα Καφά, Κυριάκο Κυριακίδη και Αριάδνη Διογένους— που θα εκτυλιχθούν στο χρονικό διάστημα μίας ημέρας.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021
Το 3 137 παρουσιάζει Μια μυστικιστική σχέση μεταξύ ενός αριθμού και ενός ή περισσότερων συμπτώσεων, μία σειρά από χειρονομίες που αναδεικνύουν την τυχαία ή καθόλου τυχαία σημασία των αριθμών.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021
Το Enterprise Projects παρουσιάζει το Προς τα κει, μία καμπάνια που έχει στο επίκεντρό της την Αρχαιολογική Συλλογή της Ανάφης.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021
Μία βραδιά βιντεο-προβολών σε συν-επιμέλεια των προσκεκλημένων χώρων και του Phenomenon.

Οι ακριβείς ώρες και οι χώροι διεξαγωγής της κάθε δράσης θα ανακοινωθούν πιο κοντά στις ημερομηνίες των εκδηλώσεων.