Όλο και με πιο έξυπνες ιδέες καταπιάνεται ο παγκόσμιος (μάλλον αμερικάνικος) κινηματογράφος, και έτσι, για λογαριασμό της Sony, ο σεναριογράφος Άαρον Σόρκιν ξεκινά να γράφει ταινία για το Facebook
Το θέμα της ταινίας θα είναι πώς δημιουργήθηκε το Facebook, συμπεριλαμβάνοντας ιστορίες και εμπειρίες χρηστών, τις οποίες ο σεναριογράφος θα ψάξει να βρει χρησιμοποιώντας το προφίλ που έφτιαξε ειδικά για το project.

Ο Άαρον Σόρκιν (σεναριογράφος επίσης των ταινιών A Few Good Men, Παιχνίδια Εξουσίας, Studio 60), έφτιαξε και σχετικό group, κάνοντας αμέσως post την είδηση για την ταινία, αναφέροντας: Μόλις συμφώνησα να γράψω μια ταινία για τη Sony με παραγωγό τον Σκοτ Ρούντιν, η οποία θα μιλάει για το πως δημιουργήθηκε το facebook. Σκέφτηκα πως ένα καλό πρώτο βήμα για την προετοιμασία μου θα είναι ν\’ ανακαλύψω τι ακριβώς είναι οπότε έφτιαξα ένα προφίλ!

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι ακόμα άγνωστοι, και έτσι θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε ποιοι θα υποδυθούν τους χαρακτήρες της ταινίας και να ταυτιστούμε αναλόγως, διακρίνοντας τα κοινά χαρακτηριστικά μας στον κόσμο του Facebook, όπως το ασταμάτητο poking, την αγοραπωλησία των φίλων μας, το πέταγμα προβάτων και άλλων άκυρων αντικειμένων επίσης στους φίλους μας, και φυσικά τη δημιουργία group με θέμα όπως το Το βράδυ γυρνάω το μαξιλάρι μου από την κρύα πλευρά (ναι, υπάρχει!)…

Αν έχετε να πείτε και εσείς ιστορίες που σας έχουν τύχει στο Facebook ή θέλετε να ρωτήσετε για το project μπορείτε να τα στείλετε στον Άαρον Σόρκιν. Στο λογαριασμό του στο Facebook φυσικά.