Η μουσική μας ενώνει στο Βοτανικό, αφού για πρώτη φορά φέτοw συμμετέχει επίσημα στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, έναν θεσμό που συμπληρώνει 16 χρόνια, και έχει σαν στόχο την προώθηση της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Οι συναυλίες είναι ανοιχτές στο κοινό και πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους πάντα χωρίς εισιτήριο. Μέσω της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής το κοινό έρχεται σε επαφή με διαφορετικά μουσικά είδη, ενώ υποστηρίζεται η καλλιτεχνική κινητικότητα των μουσικών και των σχημάτων, μέσω των καλλιτεχνικών ανταλλαγών και συμπαραγωγών σε Εθνικό και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. (www.europeanmusicday.gr).

Με μότο «η μουσική μας ενώνει», φέτος η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου σε περισσότερα από 350 γεωγραφικά σημεία, ένα από αυτά είναι ο Βοτανικός που συμμετέχει για πρώτη φορά.

Η συμμετοχή μιας τόσο ζωντανής μουσικής γειτονιάς όπως ο Βοτανικός στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, ήταν μια ιδέα του Μελέτη Μοίρα – ιδιοκτήτη του La Soiree De Votanique, του Αλέξη Στρωματιά – ιδιοκτήτη του καφενείου Θεσσαλοί, και του Bill Hunchback και θα υλοποιηθεί από τους ίδιους στα πλαίσια των καλλιτεχνικών δρώμενων που πραγματοποιούν στην περιοχή του Βοτανικού (συναυλίες, πολυήμερα φεστιβάλ κτλ).

Η μουσική θα μας ενώσει στον Βοτανικό την Κυριακή 21 Ιουνίου με τρεις μπάντες, που θα εμφανιστούν ταυτόχρονα σε δύο μουσικές σκηνές που θα στηθούν στη Μελενίκου και στην Καστοριάς, τους Lemonostifel, τους Κάτω από το Δέντρο και τους Momo Trio. Οι Κάτω από το Δέντρο και οι Momo Trio θα «κλείνουν» ταυτόχρονα και το αφιέρωμα στον Tom Waits (A week under the spirit of the music of Tom Waits).

Οι Lemonostifel μόλις τέλειωσαν τις ηχογραφήσεις του τρίτου δίσκου στην Ολλανδία και έρχονται από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με  φανταστικά ηχητικά σενάρια και σουρεάλ μουσικές ιστορίες μπλεγμένες με τα βίντεο του Lilo Puchersen.

Οι Momo Trio παραμένοντας οπαδοί του «ωραίου θέματος» έρχονται με κάτι φρέσκο στις μουσικές αποσκευές τους, αφού το δεύτερο album τους, σε μορφή βινυλίου με τον τίτλο  “Inati 2015”κυκλοφόρησε μόλις πριν από έναν μήνα. Εκτός από την καινούργια τους δουλειά όμως θα ακούσουμε συνθέσεις από την πρώτη τους δουλειά το “no vacancy” καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις.

Τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί πέφτουν Κάτω από το Δέντρο (Kato Ap to Dentro) για να μας αφηγηθούν με τον δικό τους τρόπο ιστορίες από μακρινά ταξίδια και φανταστικές περιπέτειες, που συνυπάρχουν και ενοποιούνται με τη μουσική ατμόσφαιρα που φτιάχνουν οι ακουστικές κιθάρες το μπάσο το μαντολίνο η μελόντικα και τα κρουστά της, με άξονα την πεντατονία και τους κοινούς τρόπους που τα ενώνουν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 21 Ιουνίου | οδός Μελενίκου & οδός Καστοριάς στο δρόμο

• 21:00 |Lemonostifel (Μελενίκου)
• 21:00 |Live: Momo Trio (Καστοριάς)
• 22:30 | Live: Kato Ap To Dentro (Καστοριάς)

Διοργάνωση: Αλέξης Στρωματιάς, Bill Hunchback & Meletis Abelhia & Between Bars Show