Μια αινιγματική και λυτρωτική διαδρομή σε ανεξερεύνητα μέρη της ψυχής με τη μοναδική γραφή της Ευγενίας Φακίνου

Ένα εγκαταλειμμένο χωριό κι ένα ερημικό σπίτι σε μια δασώδη πλαγιά συνθέτουν το υποβλητικό σκηνικό του πολυαναμενόμενου νέου μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου Γράμματα στη Χιονάτη. Κεντρική ηρωίδα του μια γυναίκα, η οποία αφήνει τη ζωή στην πόλη και καταφεύγει στη φύση, προσδοκώντας κάτι συγκεκριμένο να συμβεί, κάτι που μόνο εκείνη ξέρει. Ο σκοπός της απόδρασής της είναι ένα αίνιγμα για τον αναγνώστη, ένας υπαρξιακός γρίφος για την ηρωίδα, ένα μυστήριο για να αναστοχαστούμε τη ζωή μας από την αρχή.

Ένα βιβλίο που συγκινεί παρακολουθώντας τον άνθρωπο στις πιο κρίσιμες μάχες του: στην αναμέτρηση με τη μοναξιά, στην πάλη με τον εαυτό του.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Μια γυναίκα με ασυνήθιστη εμφάνιση φτάνει σ’ ένα χωριό που εγκαταλείπεται από τους κατοίκους του λόγω κατολισθήσεων, επιλέγει ένα απομονωμένο σπίτι και περιμένει το «άλλο χιόνι».

Σ’ αυτό το σκηνικό εγκατάλειψης η γυναίκα θα παρασυρθεί σε αναπάντεχες περιπέτειες, σε μια περιδίνηση σε τόπους κοντινούς αλλά και σε ανεξερεύνητα μέρη της ύπαρξής της. Θα συναντήσει έναν σπουδαίο και οργισμένο ποιητή, που επίσης κρύβεται, θα παραστεί ψυχρή σαν άγαλμα σ’ έναν απρόσμενο γάμο αλά Κουστουρίτσα, θα βρεθεί με τα «ρετάλια» του παλιού κοινοβίου, τον Ρόθκο, τον Καίσαρα και την αινιγματική Αισθήρ.

Κανείς όμως απ’ όλους αυτούς δε θα ασκήσει πάνω της την καταλυτική επιρροή της Χιονάτης, όπως ονομάζει ένα αμίλητο κορίτσι που το φέρνει η χιονοθύελλα. Ένα μυθιστόρημα αινιγματικό και ταυτοχρόνως λυτρωτικό, γεμάτο συμπόνια αλλά και πολλά ερωτήματα. Είναι τελικώς η αγάπη η μέγιστη πλάνη; Ή μήπως ο ύψιστος σκοπός;