Ένα φεστιβάλ που συνδυάζει την τέχνη και την τεχνολογία με έναν ξεχωριστό τρόπο, θα λάβει χώρα στα γραφικά κτίρια της Ερμούπολης από τις 27 έως και τις 29 Ιουλίου με το έργο “Inside Out”. Πηγή έμπνευσης του «Eyes Walk Digital Festival» είναι ο άνθρωπος και η κοινωνία.

Στο έργο “Inside Out” θα παρουσιαστούν 3D Video Projections, Mega Video Installation, & Augmented Reality Game σε μια ζωντανή αλληλεπίδραση με τα κτήρια της πόλης, το δημόσιο χώρο και την κοινότητα.

Το μεγάλο Video Mapping, για φέτος, θα πραγματοποιηθεί πάνω σε όλη την εξωτερική πρόσοψη του εμβληματικού και ιστορικού κτηρίου που στεγάζει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το οποίο θα αποτελείται από 14 έργα καλλιτεχνών, 55 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, και όμοιό του δεν έχει γίνει ξανά στην Ευρώπη.

Μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού με τη βοήθεια smartphones [Augmented Reality Game ] , που θα εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν πρωταγωνιστές κάποιας ιστορίας, πραγματικής ή φανταστικής, και να ζήσουν μια σχεδόν σωματική αλληλεπίδραση με την πόλη.

Οι συμμετέχοντες θα επηρεάζουν άμεσα την κατεύθυνση αλλά και το αποτέλεσμα της ιστορίας μέσα από τις πράξεις του χαρακτήρα τους. Κάθε μια από τις ιστορίες θα σχετίζεται με τον άνθρωπο ως σωματική οντότητα αλλά και με τον τόπο, τον πολιτισμό και τα αινίγματά της Ερμούπολης καθώς και με τα κτήρια και τον δημόσιο χώρο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί και τριήμερο εκπαιδευτικό workshop «Video Installation Art» στο δημόσιο χώρο: «3D Projection & Video Mapping» με θεματική ενότητα:

“Projection Mapping: Θεωρία και Πρακτική”

Σε όλη την πορεία της διαδρομής του video installation art, καθώς και σε δύο – τρία σημεία της πόλης ακόμα, θα στρωθούν μεγάλα τραπέζια με εκλεκτές γευστικές συνταγές και κρασί με έμπνευση από την τοπική γαστρονομία. Πάνω στα τραπέζια θα προηγηθεί video mapping installationκαι κατόπιν θα παρουσιαστούν εδέσματα που συνοδεύονται με κρασί γιορτάζοντας τη σύνδεση αυτή του ατόμου με την κοινότητα.

Η λεγόμενη αυτή «Γιορτή μέσα στην πόλη», συμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Paris1, Pantheon – -Sorbonne (Σεπτέμβριος 2015), είναι μια από τις δέκα μεγάλες τάσεις για τα επόμενα δέκα χρόνια στο κομμάτι της τέχνης στον δημόσιο χώρο παγκοσμίως.

Ας πειραματιστούμε λοιπόν στις 27, 28 & 29 Ιουλίου με τις δυνατότητες της τέχνης ανοίγοντας τις αισθήσεις μας στην πόλη που ζούμε.

Σε συν- διοργάνωση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Σύρου Ερμούπολης.