Μια αφήγηση στο Δημόσιο χώρο για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, το νερό και τον μετακινούμενο άνθρωπο. Το Eye’s Walk Festival ανάβει τους προβολείς και φωτίζει τον πολιτισμό και το πρόσωπο της Ευρώπης σε μια διαδραστική εμπειρία με τους θεατές και την κοινότητα!

Μουσική, 3D, Video installation art, Virtual reality installation, Participatory performances, Workshops και μια Διονυσιακή Πορεία με τη συμμετοχή 23 καλλιτεχνών από Ελλάδα, Ιρλανδία, Ρωσία, ΗΠΑ, Ιράν, Γερμανία Γαλλία,Φιλανδία, Ιταλία, Ισραήλ και της κοινότητας της Σύρου.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Κυριακή Γονή, Μαριεύη Μαστοράκη,Φλωρεντία Οικονομίδου, Bahar Borna Faraz, Christophe Beyler, Ελένη Τσαμαδιά, Emiliano Zucchini & Paolo Tarsi, Emmanuel Tussore, Moran Beeb-noon &Aliina Lindroos,Χρύσα Βεζυργιαννίδου, Θεοδώρα Πρασσά, Wilfried Agricola de Cologne.

Emiliano Zucchini – Paolo Tarsi. Construction dans l espace et le silence – photo still

Ένα τολμηρό θέαμα στο δημόσιο χώρο για την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης που σφυρηλατήθηκε μέσω των αιώνων από την αλληλεπίδραση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών που κατοίκησαν στην ήπειρο ή που συναντήθηκαν μαζί της.

Η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά ρέει σαν το νερό σε μια διαρκή κίνηση και η σημασία του μετακινούμενου ανθρώπου, του πρόσφυγα, του μετανάστη είναι μεγάλη.

Το “Europe Started Here!” πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους:

– Διεθνές project “The Refugee Film Collection” http://refugee.engad.org/
– Vira Design [Virtual Reality Applications] www.vira.design

Ένα φεστιβάλ που ξεπερνά τα όρια και γίνεται βίωμα!

Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και Δήμος Σύρου- Ερμούπολης

* Ξεκινώντας από το νησί της Σύρου το “Europe started Here!” project θα ταξιδέψει στο Κάστρο Μυτιλήνης τον Αύγουστο του 2018

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: David Bickley – Darkwood – still