Η Βρετανίδα καλλιτέχνης Τρέισι Εμιν συμμετέχει σε μία νέα διαδικτυακή έκθεση που φιλοξενείται από την γκαλερί White Cube, με τίτλο «Ευδοκιμώ στην απομόνωση». Η ψηφιακή έκθεση περιλαμβάνει μια νέα επιλογή αυτοβιογραφικών και εξομολογητικών έργων τέχνης, που έκανε η Τρέισι Εμιν στο σπίτι της στο Λονδίνο (το συγκεκριμένο σπίτι χρονολογείται από τον 18ο αιώνα). Με αυτά τα έργα, η καλλιτέχνης διερευνά τα ιδιαίτερα θέματα της μοναξιάς και του συλλογισμού, μιλώντας παράλληλα για την κρίση που έφερε ο  COVID-19, η οποία εξακολουθεί να κρατά μεγάλο μέρος του κόσμου σε καραντίνα.

© Tracey Emin
© Tracey Emin

Δύο από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα είναι ένα ακρυλικό σε καμβά με τίτλο Thriving on Solitude, το οποίο παρουσιάζει μία γυμνή, μοναχική φιγούρα που κοιμάται δίπλα σε μια σειρά από παράθυρα, αλλά και ένα έργο με τίτλο The Kiss που απεικονίζει δύο φιγούρες να αγκαλιάζονται ερωτικά σε ένα δωμάτιο που μοιάζει με σαλόνι.

Τα νέα έργα συνοδεύονται από παλαιότερα έργα της Εμιν, όπως το έργο More Solitude, που είχε φιλοτεχνήσει το 2014.  «Λίγο πριν μετακομίσει από το σπίτι στο οποίο μένει εδώ και 20 χρόνια, η Τρέισι Εμιν θεωρεί αυτά τα έργα ως «ένα αποτύπωμα του χρόνου που πέρασε εκεί».  Τυλιγμένοι με συναισθήματα προσδοκίας και περιπέτειας, οι νέοι πίνακες της σηματοδοτούν τη μετάβαση σε ένα απολύτως αισιόδοξο μέλλον», δήλωσε εκπρόσωπος της γκαλερί White Cube.

Για να δείτε online ολόκληρη την έκθεση «Ευδοκιμώ στην απομόνωση» μπείτε εδώ.

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 2 Αυγούστου 2020.