Η αγάπη στις διάφορες εκφάνσεις της: Αγάπη προς τον Άνθρωπο, την Τέχνη, τη Φύση, την Ομορφιά, αποτελεί την πηγή έμπνευσης της ζωγράφου. Η έκθεση Tribute to Love ανοίγει τις πόρτες της στις 4 Αυγούστου και θα διαρκέσει ως τις 17 Σεπτεμβρίου ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ.

«Επιθυμώ ο θεατής να εμπνέεται από τα έργα μου, να οδηγείται σε μια βουτιά στα άδυτα της ύπαρξης του. Να αναζητά την αλήθεια του, να φέρνει στην επιφάνεια βαθύτερες σκέψεις και συναισθήματα και αντιμετωπίζοντας τα να οδεύει σε ένα μέλλον ιδανικό, γεμάτο θαύματα.

Επισκεπτόμενοι την έκθεση “Tribute to Love” εύχομαι να νιώσετε την ενέργεια του χώρου και να αισθανθείτε τη μαγεία της αγάπης και της ομορφιάς. Η Αγάπη και η Ομορφιά, δύο στοιχεία που φέρουν το υποκειμενικό αναλλοίωτο ανά τους αιώνες, είναι ταυτόχρονα δύο στοιχεία που μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο υπό ένα νέο πρίσμα. Εξάλλου η ομορφιά που βλέπουμε γύρω μας, αποτελεί την αντανάκλαση της ομορφιάς που φέρουμε μέσα μας και αυτό που όμορφα υπάρχει εντός μας είναι η καθαρή άνευ όρων και ορίων αγάπη.» αναφέρει η ζωγράφος Εύα Μπρατοπούλου.

«Αυτό που με ελκύει στην τέχνη της Εύας είναι η απλότητα με την οποία βλέπει πίσω από την εικόνα. Έχει μία τρομακτική ευκολία να αποδίδει με την τεχνική της την απλότητα αυτού που ζωγραφίζει όσο δύσκολο και αν είναι, ώστε στα μάτια του θεατή να παρουσιάζεται απτό, πάρα την αριστεία και την αρτιότητα που διακρίνουν κάθε της έργο. Καταφέρνει να παρουσιάζεται γήινο, σαν μια ανοικτή πύλη που σε προσκαλεί να αφεθείς στο Εντός της και να το ανακαλύψεις. Γίνεται κομμάτι του αέναου και καταλαμβάνει χώρο σαν μια τέλεια απουσία στο μυαλό και την ψυχή όσων το δουν. Τους κατακτά ως κάτι που αν και μοιάζει ανέφικτο δημιουργεί αυτή την αίσθηση του φτερουγίσματος μέσα μας, ότι όλα είναι δυνατά! Ναι, αυτό είναι μαγεία!

Στην νέα της έκθεση, “Tribute to Love”, η Εύα συμπεριλαμβάνει σπουδαία κλασικά έργα τέχνης που έχουν αποδοθεί με τη δική της οπτική. Είναι έκδηλη η απλότητα, η ηρεμία, η προσδοκία, η πίστη, η αφειδώλευτη Αγάπη σε κάθε δημιουργία της. Η ευφυΐα στη ζωγραφική της Εύας Μπρατοπούλου είναι ακριβώς αυτό το αλλόκοσμο που φέρει και η ίδια και γίνεται έργο τέχνης όταν αγγίζει τα πινέλα της. Η απλότητα της αποτύπωσης και την ίδια στιγμή, η άριστη τεχνική της δίνει στα έργα της μια δόνηση και η δόνηση αυτή μας διαπερνά όλους. Δεν είμαι κριτικός τέχνης όμως, έχω επιλέξει δύο πίνακες της για τα βιβλία μου επειδή στα έργα της βλέπω κομμάτια ψυχής. Ψυχή, ατόφια, καθαρή ψυχή. Υπάρχει τίποτα πιο απλό από την ψυχή μας και ταυτόχρονα κάτι πιο σύνθετο; Υπάρχει κάτι πιο μεγαλειώδες, κάτι περισσότερο σημαντικό από την ψυχή; Η ψυχή είναι αθάνατη! Τα έργα που έχουν ψυχή υπάρχουν στο διηνεκές.

Η ψυχή της Εύας είναι μέσα σε κάθε καμβά και κάθε φορά μας αποκαλύπτει από το θησαυροφυλάκιο της, κάποιο από τα μικρά της διαμαντάκια που δεν είναι πάντα χαραγμένα με Χαρά. Άλλωστε η Έμπνευση συχνά γεννάται από την απελπισία. Η ίδια η δημιουργός όμως, είναι ένα φωτεινό, δροσερό πλάσμα, εύθραυστη αλλά και δυναμική, ευαίσθητη αλλά και αποφασιστική. Η Εύα Μπρατοπούλου είναι μια σύγχρονη νεράιδα της ζωγραφικής, που με τα μάτια της ψυχής της σκορπά την αστερόσκονη της στις πιο ρηχές στιγμές και τις αλλάζει!» επισημαίνει η εκπαιδευτικός και βραβευμένη λογοτέχνης Άννα Τσεκούρα σε σημείωμα της για το έργο της ζωγράφου.

Εύα Μπρατοπούλου – Βιογραφικό:

Η Εύα Μπρατοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο μαγευτικό νησί των Σπετσών. Το ενδιαφέρον της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία. Μαθήτευσε, για σχεδόν οκτώ χρόνια, δίπλα στη ζωγράφο Ντέμη Τασιούλη και τον συντηρητή έργων τέχνης Αλέξανδρο Τσιρώνη, στο «Εργαστήριο Ζωγραφικής Σπετσών». Εκεί τέθηκαν οι βάσεις της ζωγραφικής της δημιουργίας. Αποφοιτώντας από το Mastery Program του Milan Art Institute, το 2019, είχε ανακαλύψει το προσωπικό, καλλιτεχνικό της στυλ.

Η συναισθηματική σχέση που τρέφει η ζωγράφος με τη θάλασσα αντανακλάται σε όλα της τα έργα είτε απεικονίζουν το νερό είτε όχι.

Με τη χρήση λαδιού, ακρυλικών χρωμάτων και σπρέι συνθέτει έργα που μοιάζουν να αποτελούνται από εκατομμύρια μικρές σταγόνες υγρού στοιχείου που συγκεντρώθηκαν αυτόνομα για να δημιουργήσουν έργα έντονα ρομαντικά, θηλυκά, αισθησιακά που αποπνέουν μυστήριο, πνευματικότητα, αισιοδοξία και νοσταλγία ταυτόχρονα.

Από το 2011 έχει λάβει μέρος σε 30 ομαδικές εκθέσεις και έχει οργανώσει 7 ατομικές. Συλλέκτες από όλη την χώρα αλλά και το εξωτερικό έχουν στην κατοχή τους έργα της. Πίνακες της εκτίθενται αυτή την περίοδο και στην Milan Art Gallery στην Αμερική.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Flowers