Ο εκθεσιακός χώρος Art Wall παρουσιάζει τη νέα δουλειά της Εύας Μαραθάκη με τίτλο «Questions and claims«, από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.

Επιμέλεια:  Χριστίνα Πετρηνού

H Εύα Μαραθάκη παρουσιάζει τη νέα της δουλειά στην έκθεση Questions & Claims στον εκθεσιακό χώρο ART WALL . Θα εκτεθούν ένα βίντεο και μια σειρά από σχέδια που προκύπτουν μέσα από αυτό. Η θεματική που αναπτύσσει μέσα από τα έργα της πραγματεύεται την γυναικεία ταυτότητα εμπνεόμενη από γυναικείες προσωπικότητες- σύμβολα έμφυλης ταυτότητας όπως η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας πρότυπο γυναικείας εξουσίας υπερφαλαγγίζοντας το αντρικό μοντέλο, η Mary Shelley δημιουργός του Φρανκενστάιν, η Simone de Beauvoir συγγραφέας του Δεύτερου Φύλου. Μέσα από το βίντεο οι τρεις ηρωίδες έρχονται αντιμέτωπες με το αντρικό μοντέλο και η καθεμιά από αυτές το επεξεργάζεται ως μια αφορμή για αυτογνωσία, συμφιλίωση, εναντίωση, κλπ.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 19:30, ARTWALL

«Θηλυκότητα, Αυτοεπιτήρηση και  Αυτοτιμωρία», Μαρίνα Μέργου, θεατρολόγος, Σκηνοθέτης, Υποψήφια διδάκτωρ Παντείου Παν/μίου

«Aποδέσμευση από την εικόνα. Επιτελέσεις και αναπαραστάσεις του  θηλυκού υποκειμένου»,  Διονυσία Μπουζιώτη, Θεατρολόγος

Ομιλίες και συζήτηση με το κοινό

Συντονισμός: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, θεατρολόγος

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 19:30,  ARTWALL

Αναλόγιο: Ανάγνωση κειμένων στo πλαίσια της θεματικής της έκθεσης.

Συντελεστές: Ελπίδα Ρίκου (ανθρωπολόγος –εικαστικός), Σοφία Μαραθάκη (ηθοποιός-σκηνοθέτης), Θέμελης Γλυνάτσης (σκηνοθέτης), Λητώ Κάττου (εικαστικός), Αλεξάνδρα Ντεληθέου (ηθοποιός),  Ελένη Σπετσιώτη (ιστορικός- θεατρολόγος), Αντώνης Κατσούρης (επιμελητής του Τhe Closet/Νύχτες Ανάγνωσης), Γκέλυ Γριντάκη (ιστορικός τέχνης-επιμελήτρια εκθέσεων), Aπόστολος Λαμπρόπουλος (θεωρητικός πολιτισμού), Εύα Μαραθάκη (εικαστικός),  Arash Hamedian (θεατρολόγος), Άρης Σιαφάς (μουσικός), Νίνα Φούφα (κινηματογραφίστρια-μοντέζ).

Επιμέλεια: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, CAMP!

Finissage: 12:00-16:00

Live: 18:00

Live μουσική πάνω στο video της Εύας Μαραθάκη, Εncounters Ι

Βασίλης Τζαβάρας (κιθάρα, loops)

Φωτεινή Καπίρη, Υπεύθυνη του εικαστικού προγράμματος / ARTWALL

Η Φωτεινή Καπίρη σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής. Το Fresh Hotel υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή δημιουργώντας έτσι ένα νέο πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο και την καρδιά της πόλης.