Όταν πριν από κάποια χρόνια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις αθηναϊκές μουσικές σκηνές, η ηθοποιός Εύα Κοτανίδη και τα ανήσυχα Μήλα, έδιναν υποσχέσεις για ένα πακέτο απόδρασης από την καθημερινότητα.

Σήμερα, με πολλές εμφανίσεις σε πασίγνωστα και πολυαγαπημένα bars και clubs της πόλης αλλά και πολιτιστικούς χώρους, όπως τα Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Nixon, Noel, Beluga, Salon de Bricolage, Passport, Live Jazzy Bar, Island, Half Note, Tiki, Booze, Bios, Six Dogs και πολλά άλλα, καθώς και σε διάφορα events της πόλης, έχουν καθιερωθεί στη μουσική σκηνή της Αθήνας.

Ένα μουσικό μείγμα που κράτησε την υπόσχεσή του για good times μέσα από swing, latin, jazz και άλλες μελωδικές και χορευτικές μεθόδους, φέτος είναι και πάλι εδώ, με νέα υπόσχεση, ανανεωμένο ρεπερτόριο, νέο ήχο και εκπλήξεις από το πρώτο LP της Εύας Κοτανίδη που ηχογραφείται αυτή την περίοδο και θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Music Art Lab.

Οι Eva & the Apples αποφάσισαν φέτος, με πρώτο live στο Faust στις 14 Νοεμβρίου, να μας υποδεχτούν στο περιπλανώμενο καμπαρέ τους, με τραγούδια που συνέλεξαν προσεχτικά από διάφορες γωνιές του πλανήτη, με επίκεντρο τη Γαλλία, και που αποδίδονται ιδωμένα ξανά μέσα από την αμαρτωλή ματιά του γκρουπ και τη θεατρική ερμηνεία της Εύας.

Οι Eva Kotanidi & the Apples δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας και επιβιβάζονται στις νύχτες σας με διαφορετικά μουσικά μπαγκάζια. Επιμένουν σε swing, multi μουσικές ιδέες με ρυθμούς jazz, διασκευές big band, νότες από cabaret και latin αλλά και ηλεκτρονικούς ήχους και απογειώνονται μ’ ένα ανακάτεμα γαλλικής και ελληνικής κυρίως, αλλά και πορτογαλικής, ισπανικής και αγγλο-αμερικάνικης γεύσης. Σαν ένα πείραμα ευζωίας που καταλήγει κάθε νύχτα σε μια διαφορετική γιορτή.

Face a la mer, η Εύα. Στους ρυθμούς και στα όργανα οι παλιές σταθερές αξίες όπως οι Χρήστος Κεχρής (μπάσο), Μάριος Ιωάννου (ντραμς) και Κωστής Βαζούρας (σαξόφωνο) μαζί με νέες αφίξεις, όπως ο Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα) και ο Γιώργος Δάφνος (κιθάρα).

Πάρτε σειρά, ακολουθήστε το ρυθμό τους και γνωρίστε τους απ’ την αρχή!

Encore!

Info:

https://www.facebook.com/evakotanidis/


Φωτογραφία: Stephie Grape