Η έκθεση “peace of mind” της Εύας Γεράκη θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Σύμης στον Γιαλό στις 13-20 Αυγούστου 2023.

Λίγα λόγια από τον κατάλογο της έκθεσης:

Στο μυαλό μας έχουμε μια μοναδική μηχανή… μια μηχανή του χώρου, του τόπου, του χρόνου.

Η δική μου, ταξιδεύει σε ευτοπίες, ουτοπιες, δυστοπίες και με εξάρτημα το χρωστήρα της δημιουργεί εικόνες γεμάτες όνειρα.

Tα συναισθήματα για τη Σύμη μου, συνδέονται με ένα αόρατο νήμα σε ένα ξεχωριστό σημείο της ψυχής μου.

Κι έτσι δημιουργούνται νέοι τόποι. Τόποι που αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου, γεμάτοι από ανθρώπους που χαμογελούν με τα μάτια και ανοίγουν την αγκαλιά τους, τόποι που συμπιέζουν τους χειμώνες μου, σχεδόν τους καταργούν.

Σ’ αυτούς τους τόπους είμαι παιδί και παίζω στα βότσαλα με παιδικούς μου φίλους. Σ’ αυτούς παίζω και με τα δικά μου παιδιά στη θάλασσα. Σ΄αυτούς τους τόπους παρατηρώ τις σκιές των δέντρων στους ασβεστωμένους τοίχους.

Στα έργα μου ζωγράφισα τις εικόνες που περιβάλλουν τα συναισθήματα μου.. αναζητώντας ειρήνη και ηρεμία στο μυαλό μου.

Εύα Γεράκη – Βιογραφικά στοιχεία:

Η Εύα Γεράκη με καταγωγή από τη Σύμη γεννήθηκε στον Πειραιά. Πήρε το πτυχίο της στην ζωγραφική από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με δάσκαλο τον Βαγγέλη Δημητρέα.

Έχει εικονογραφήσει λογοτεχνικά βιβλία, έχει συνεργαστεί με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, έχει επιμεληθεί αφιλοκερδώς το ζωγραφικό μέρος για τις αφίσες του φεστιβάλ Σύμης.

Έχει διδάξει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Aπό το 2004 έχει δημιουργήσει το δικό της εργαστήριο, το ΧΡΩΜΑ που παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες.

Συμμετέχει συστηματικά σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό. (ART Thessaloniki, Platforms Project, OSTEN ART Skopje BIENNIAL of DRAWING κ.α)

Τον Οκτώβριο του 2016 παρουσίασε την ατομική της δουλειά στο συνεδριακό χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Art Atrium-Covent Garden στις Βρυξέλλες.