Ύστερα από απουσία τεσσάρων χρόνων από τη δισκογραφία, οι Expert Medicine επιστρέφουν το Σάββατο 15 Μαΐου στο Metropolis Live Stage, όπου θα παρουσιάσουν

το νέο τους άλμπουμ που έχει τίτλο, Perfect Maniac. Ένα album που αποτελείται από  9 νέα τραγούδια, ένα rework του παλιότερου Chase καθώς και ένα remix, και το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα από τη The Sound Of Everything. Μια δουλειά που τηρεί σαφείς αποστάσεις από το Swimming Lessons του 2006, αλλά και από οτιδήποτε έχει παρουσιάσει το σχήμα στα 13 χρόνια ύπαρξής του στην αγγλόφωνη σκηνή.

Κυρίαρχα samples, δυνατές, distorted bass lines, steady drum beats, ατμοσφαιρικά guitar riffs και μια γενικότερη 4 on the floor ρυθμική αντίληψη, είναι τα βασικά συστατικά του νέου ήχου. Ενός ήχου που διατηρεί, πλέον, σε δεύτερο πλάνο τις rock-funk και acid jazz επιρροές του παρελθόντος, αγκαλιάζοντας με έντονη pop διάθεση σύγχρονες αλλά και retro electrodance φόρμες.

Ο Μπάμπης Κουρτάρας στο μπάσο και τη φωνή, ο Ανδρέας Σιουρούνης στα ντραμς και τη φωνή, ο Αλέξης Ζαμπάρας στην κιθάρα και ο Θωμάς Πιτικάκης/Dj Everlast στα decks και τα samplers, είναι οι 4 μουσικοί που με τον Άκη Πασχαλάκη στον ήχο, αποτελούν τους Expert Medicine του 2010.

Μαζί τους και η Στέλλα Χρονοπούλου που χαρίζει την ιδιαίτερη φωνή και το ξεχωριστό της στυλ σε 2 από τα κομμάτια του CD.  Η ηχογράφηση, το programming, το mix και η παραγωγή της νέας δουλειάς έγιναν στο προσωπικό studio του group, το The Medicine studio στον Κόκκινο Μύλο, και διήρκησαν από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2009.

Πριν το live perfromance του group θα αναλάβουν τα decks οι Flying Lilis Brothers!