Το Σάββατο 4 Απριλίου θα γραφτεί το τελευταίο και μεγαλύτερο κεφάλαιο στη τριλογία διαλόγου που έχει ξεκινήσει με το Αθηναϊκό κοινό, ανοίγοντας τον δρόμο για τα επόμενα βήματα του Exotica Kuttura.

Ένας από τους πιο ιδιαίτερους χώρους στο κέντρο της πόλης, το νεοκλασικό αυτό κτίριο της δεκαετίας του ‘30, μετατρέπεται σε ένα μοναδικό καμβά, όπου η ομάδα του ΕΚ θα δημιουργήσει μια εντονη οπτικοακουστική εμπειρία.

Στο Chapter 3 θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο κορυφαίοι παραγωγοί και πρωτοπόροι της World Electronica / Downtempo σκηνής: o M.RUX (YNFND records) από το Βερολίνο και η Jaçira (LIMBO, Tropical Twista Records) από τη Μπραζίλια, ενώ το intro αναλαμβανει o Rootie που έχει ως βάση την Αθήνα.

Σε συνεργασία με καλλιτέχνες και εικαστικούς, η ομάδα του ΕΚ μεταμορφώνει την επιβλητική αίθουσα της Διπλαρείου Σχολής, μέσα από τη δημιουργία installations και projections, σε ένα μοναδικό ηχο-τοπίο. Οργανικά στοιχεία και υβριδικοί ήχοι διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον οπου κοινο και διοργάνωση αλληλεπιδρούν και αλληλοπροσδιορίζονται δημιουργώντας μία αισθαντική εμπειρία.

Σχετικά με το Exotica Kuttura

Με τα μάτια στραμμένα στις κρυφές και μουσικά παρθένες γωνιές του Αθηναϊκού τοπίου, την clubbing κουλτούρα των 70s και την παγκόσμια μουσική παράδοση, δημιουργήθηκε το Exotica Kuttura. Πρόκειται για ένα project – ταξίδι διαλόγου με βάση την Αθήνα και το Βερολίνο, που προσπαθεί να ορίσει και να οριστεί χωρίς προκαταλήψεις. Μια μουσική πρόταση που συνδυάζει οργανικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, παραδοσιακή και αστική κουλτούρα.

Για το ΕΚ, σκοπός είναι η απελευθέρωση μέσα από τη μουσική. Το πλαίσιο που προτείνει καλεί να προσεγγίσουμε την κάθε του ενότητα σαν μια καινούργια ιστορία χωρίς προκαθορισμένες αντιλήψεις, που γράφεται σε live χρόνο την ημέρα των event. Κοινό και διοργάνωση αλληλεπιδρούν και αλληλοπροσδιορίζονται δημιουργώντας ένα μοναδικό storyline. Κάθε event αποτελεί εάν καινούριο κεφάλαιο με βασικούς άξονες: μουσικά παρθένους χώρους, την εικαστική τους επιμέλεια, και την έμφαση στο ηχητικό αποτέλεσμα.